Sulh Ceza Mahkemelerini eleştiren Demokratik Gelişim Partisi (DGP) Genel Başkanı İdris Bal, "İstiklal Mahkemelerine hayır diye gelenler, İstiklal Mahkemelerinin daniskasını kuruyor. Sulh ceza hakimlikleri, 21. yüzyılda AKP’nin İstiklal Mahkemeleridir. Evrensel hukuk normlarına uymaz." dedi.

DGP Genel Başkanı İdris Bal, partisinin Gaziantep il binasının açılış törenine katıldı. Burada partililer ile bir araya gelen İdris Bal, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Türkiye’de en çok demokrasiye ve hukuka ihtiyaç olduğunu ifade eden Bal, "Bir dizi filminden terör çıkartılıyor. Gerçek terör ‘ben buradayım’ diye bağırırken medyaya baskı yapılıyor. Hırsızın peşinden koşan polis alınarak hapse atılıyor." diye konuştu. Sulh Ceza Mahkemelerinin evrensel hukuk normlarına aykırı olduğunu vurgulayan Bal, "Öyle bir iktidar var ki yolsuzluğa, yoksulluğa, yasaklara, fişlemeye hayır diye geliyor; yasaklamanın, fişlemenin daniskasını yapıyor. İstiklal Mahkemelerine hayır diye geliyor, İstiklal Mahkemelerinin daniskasını kuruyor. Sulh Ceza Hakimlikleri, 21. Yüzyılda AKP’nin İstiklal Mahkemeleridir." şeklinde açıklamada bulundu.

Partilerinde herkese yer olduğunu dile getiren Bal, "Herkese yerimiz var ama teröriste, dini kullanarak insan öldürenlere yer yok. Hırsızlara, arsızlara, yolsuzlara yer yok. Ama tövbe ederseler onlara da yer var. Tövbe ederseler onları da kucaklamaya hazırız." ifadelerine yer verdi.