Büyük Birlik Partisi (BBP) Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi İhsan Kaya, Koza İpek Holding ve 21 şirketine 'makul şüphe' gerekçesiyle kayyum atanmasına tepki gösterdi. Kaya, “Birilerini yok sayarak, iş adamlarını ötekeleştirerek, korkutarak, pusturarak bu ülkeye hizmet edilmez.” dedi.

Kayyum atanmasını yanlış bulduklarını söyleyen Kaya, “Ne olursa olsun bir medya grubuna, milli ve yerli bir şirkete bu yapılanları haksızlık olarak değerlendiriyorum. Bunların süreceğini zannedenler 1 Kasım'da yanıldıklarını görecekler. Bu millet kendi değerlerine sahip çıkacaktır. Birilerini yok sayarak, iş adamlarını ötekeleştirerek, korkutarak, pusturarak bu ülkeye hizmet edilmez. Bu ülkenin insanları mutlaka bu zulme uğrayanlara sahip çıkacaktır.” ifadelerini kullandı.

Akın İpek'in başarılı bir iş adamı olduğunu ve devletten yardım almadan bir yerlere geldiğini belirten Kaya, “Birileri de çıkıyor medya grubunu 'Benim hırsızlığımı niye yayınlıyorsun' diyerek yok sayıyor. Bankalara da el koyuyor, şirketlerine kayyum atıyor. Bu demokrasilerde görülmeyen bir şey. Demokratik ülkede bu olmaz. Birilerini ezerek, yok sayarak bir yere varamayacaklarını anlamaları lazım. Seçime beş kala birilerini korkutmaya çalışmak adil değil. Seçim yarışını adil bulmadığımız gibi bunu da adil bulmuyoruz. Bu durumu kınıyoruz. Bu insanlar bu millete devlete ne yapmış?” diye konuştu.