Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği Genel Başkanı İhsan Memiş, Türkiye’de trafik kazalarında ölümlerin sadece üçte birinin istatistik rakamlarına yansıdığını bildirdi.

İhsan Memiş, yazılı değerlendirmesinde, “Bir ülke düşünün her yıl araç sayısı yüzde 6 artıyor. Sürücü belgeli insan sayısı da yüzde 8 artıyor. Trafik kazalarında ölümlerin üçte biri yayımlanıyor. Yani resmi devlet istatistiği yıllık trafik kazalarında ölenleri 3 bin 500 diyor, halbuki gerçek bu değil. Trafik kazasında sonrasında yollarda, hastanelerde ve evlerinde ölenler bu istatistiğe yazılmıyor. Yazılmış olsa bu rakam 10 bin 500 kişi olacaktır. Sanki sonradan ölenler eceliyle ölmüş gibi muamele görüyor. Hem de hükümete ve TBMM ne rağmen sistem böyle işliyor.” izahında bulundu.

Partilerin kazalara duyarsız kaldığını savunan Memiş, şöyle devam etti: "Günlük Türkiye kara yollarında ortalama 26 kişi ölmektedir. Siyasiyer nerede sizin tedbirleriniz, vatandaşın yaşama hukuku, yılda binlerce insanın trafik kazalarında sakat kalmaları, mağdur olan ailelerin durumları, buna dair parti programlarınız, çözüm önerileriniz? Bunlar hiç yok.”

“Trafik kazalarında ölenler sayılmaz, sakat kalanlar sayılmaz, yetim kalanlar sayılmaz.” diyen Memiş, şunları kaydetti: “İktidar ve muhalefet partilerinin karneleri çok zayıf. Trafik ve yol güvenliği alanında çok fırın ekmek yemeleri lazım. Vatandaşlardan istirhamım meydanlarda nutuk atan bu siyasilere yani vatandaşın yaşama hakkının korunmasın sormanızdır. Kem küm ederlerse gelsinler biz kendilerine trafik terörünün bu ülkeye verdiği zararı ve zararın boyutunu anlatalım.”