Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul 2. Bölge milletvekili adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Mısır'da katıldığı bir toplantıda CIA yöneticileri ile görüştüğüne dair hükümeti yakın medyada yer alan haberleri yalanladı. İhsanoğlu, "CIA yöneticileri ile bir araya geldiğim gibi bir yalana başvurmak insaf ve izan sınırlarını da zorlamanın ötesine geçmiştir." ifadelerini kullandı. İhsanoğlu, söz konusu haberleri yargıya taşıyacağını kaydetti.

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Mısır'da katıldığı bir toplantıda Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi ile aynı karede yer alması eleştirilmiş ve İhsanoğlu'nun Kahire'de CIA yetkilileri ile görüştüğü iddia edilmişti. Söz konusu haberler nedeniyle yazılı bir açıklama yapan İhsanoğlu, konya açıklık getirdi.

İhsanoğlu yazılı açıklamasında toplantıya ilişkin "Uluslararası İskenderiye Kütüphanesi Mütevelli Heyeti toplantısı için gittiğim Mısır'da katıldığım etkinliklerin kimi basın organlarınca çarpıtılarak, hasmane ve insaf dışı bir üslupla kamuoyuna yansıtıldığını müşahede etmekteyim. Öncelikle İskenderiye Kütüphanesi uluslararası bir kuruluştur ve toplantılarına 30'a yakın devlet ve hükümet başkanı ile uluslararası şahsiyetler katılmaktadır. Bu toplantı çerçevesinde katılımcılarının Mısır Cumhurbaşkanı ile biraraya geldiği doğrudur. Çünkü bu uluslararası kuruluşun mütevelli heyeti başkanı Mısır Cumhurbaşkanlarıdır. Toplantıların açılışını da Mısır Cumhurbaşkanları yapmaktadır. Bu toplantıyı da Mısır Cumhurbaşkanı açmıştır. Toplantıya Romanya, Bulgaristan, Sırbistan, Kolombiya, Arnavutluk, Litvanya eski cumhurbaşkanları, Hollanda eski Başbakanı, Belçika eski Meclis Başkanı, Arap Ligi eski Genel Sekreteri ve Suudi Arabistan prensi katılmıştır. Toplantı sırasında çekilen ve yukarıda zikrettiğim şahısların da yer aldığı aile fotoğrafında benim ön sırada yer almam protokol gereğidir. Bu durumun ikili görüşme olarak yansıtılması, toplantıda sanki sadece ben varmışım gibi haber yapılması ve buna siyasi manalar verilmeye çalışılması insafsızlıktır ve basın ahlakı ile bağdaşmaz." bilgisini verdi.

CIA İLE GÖRÜŞTÜ İDDİASI

MHP milletvekili adayı İhsanoğlu, CIA ile görüştüğü iddialarına ise "Ayrıca bahse konu toplantıda CIA yöneticileri ile bir araya geldiğim gibi bir yalana başvurmak insaf ve izan sınırlarını da zorlamanın ötesine geçmiştir. Aynı düzeye düşmeden bir kaç konunun altını çizmek isterim. Böylesi önemli ve uluslararası prestije sahip bir kuruma üye olmak, güzide devlet adamlarıyla birlikte uluslararası bir toplantıya katkıda bulunmaktan dolayı şahsım ve ülkem adına önemli bir görev yaptığıma inanmaktayım. Böyle bir toplantıda yer alabilen bir vatandaşını alkışlamak ve cesaretlendirmek yerine iç siyasi tartışmaların kısırlığında boğmaya çalışmak ne yazık ki kimi medya organlarında kötü bir alışkanlık haline gelmiştir." şeklinde değerlendirdi.

İhsanoğlu, konuyu yargıya taşıyacağını da ekledi: "Bu konuyu yargıya taşımak üzere avukatlarıma talimat verdiğimi ve iddia sahipleriyle yargı önünde hesaplaşacağımın bilinmesini isterim."