BBP Malatya İl Başkanı Avukat Sema Altuntaş, “Siyasi iktidar 305 trilyon seçim yardımı almak yerine, tek başına iktidar olmak için, başkanlık sistemini getirmek için çabalayacağına daha sağlam zırhlı araçlara yatırım yapıp, bugün bu saldırıların önüne geçecek güvenlik önlemlerini almalıdır.” dedi.

BBP İL Başkanı Altuntaş, yaptığı yazılı açıklamada, Hakkâri’nin Dağlıca bölgesinde 16 askerin, Iğdır’da 13 polisin terör örgütü mensupları tarafından şehit edildiğini anımsattı. Şehitlerin ailelerine ve Türk Milletine başsağlığı dilediğini belirten Altuntaş, son dönemde ülkede yaşanan olayları kaygı ve endişe ile takip ettiklerini ifade etti. Yaşanan gelişmeler karşısında tüm vatandaşları sağduyulu olmaya davet eden Altuntaş, “Vatandaşların, elini taşın altına koyması, gündemin ve siyasetin alt yazılarını doğru okuması gerektiği kanaatindeyiz. Çözüm süreci denilen sürecin yapılanması TSK’ya karşı yorgun düşen ve zayıflayan PKK terör örgütünün güçlenmesine sebep olan bir süreç olduğu kanaatindeyim. Bugüne kadar siyasi iktidarın hatalı politikaları yüzünden bu ülkenin evlatları hayatlarını kaybetti, bu ülkenin anneleri ağladı. Yanlış politikalar yürüten siyasilerin çocukları yataklarında uyurken, bizim evlatlarımız şehit düştü, doğusundan batısına ocaklarımıza ateş düştü” diye konuştu.

“Siyasi partiler iktidar kaygılarından ve koltuk sevdalarından vazgeçip ülkenin sorumluluğunu taşımayı öğrenmelidir” diyen Altuntaş, “Siyasi iktidar 305 trilyon seçim yardımı almak yerine, tek başına iktidar olmak için, başkanlık sistemini getirmek için çabalayacağına daha sağlam zırhlı araçlara yatırım yapıp, bugün bu saldırıların önüne geçecek güvenlik önlemlerini almalıdır. A yada B partili olmayı gözetmeden tüm milletimizi birlik ve dirayet içinde olmaya davet ediyoruz. Bu ülkeyi bölmek isteyen iç ve dış mihraklar tarih boyunca amaçlarına ulaşamadıkları gibi bugünde amaçlarına ulaşamayacaktır. Zira Türkiye Cumhuriyetinin her taşında her parça toprağında ülkenin üzerinde kötü emel ve tasarrufları olanları bekleyen 81 milyon yürek olacağını bilsinler. Türkiye Cumhuriyetinin üzerinde menfi emelleri olanlar şunu da bilsin ki silahlarımız, cesaretimiz, inancımızla biz buradayız. Cenabı Allah milletimize zeval vermesin, Rabbim halkımı korusun. Kadınıyla erkeğiyle biz bu ülkenin her taşının bekçisi olacağız.” şeklinde konuştu.