MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, içeride güvenlik paketi ile milleti sindirme planları yapan iktidar partisinin, sözde çözüm sürecinin ilk meyvasını gördüğünü, kamu otoritesini terör örgütüne terk ettiğini söyledi.

Ayhan, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. 21 Ocak’ta yapılan 3 oylamada AKP Hükümetinin hükümet olma sayısını kaybettiğini savunan Ayhan, "TBMM’de Genel Kurulu'nda 21 Ocakta yapılan oylama ile rüşvet ve yolsuzluk aklanmak bir yana milletin vicdanında ebediyen suçlu olarak anılacak bir dönem ortaya çıkmıştır. AKP sarsılmıştır, içindeki sızıntı büyümüştür. Siyasi bekalarını sağlam iradeye bağlayanların, milletin değerlerine, ahlak ve erdeme ne kadar değer verdikleri gözler önüne serilmiştir. Her şey milletimizin gözleri önünde cereyan etmiştir. Yolsuzluk ve rüşvet parmak hesabıyla aklanamaz." diye konuştu.

"İktidar partisi onca baskıya rağmen 50’ye yakın fire vermiş AKP’deki derin çatlağın varlığı iyice gün yüzüne çıkmıştır. AK Partide artık kaos görüntüsü hakimdir. AKP kendi kaynattığı kazanda erimeye başlamıştır." diyen Ayhan, 4 eski bakanın oy hesabıyla aklanamadığını, üzerlerinde yapışan pek çok ithamdan arınmadığına dikkat çekti.

Cizre, Silopi ve Diyarbakır’da yaşananların yıkım sürecinin ülkeye neye mal olabileceğinin açık kanıtı olduğunu belirten Ayhan, "Kandil'in tehditleri artık açıkça Öcalana ve PKK’nin siyasi uzantısı partinin temsilcilerine kadar uzanmıştır. Cizre’de devlet otoritesi bitmiştir. Sözde çözüm süreci Cizre’de, Silopi’de, Diyarbakır’da kazılan hendeklere yuvarlanmıştır. Olayların provokasyon denilerek geçiştirilecek bir yanı yoktur. İçeride Güvenlik Paketi ile milleti sindirme planları yapan iktidar partisi, sözde çözüm sürecinin ilk meyvasını görmüş, kamu otoritesini terör örgütüne terk etmiştir. Bu koşullar altında hala ihanet sürecini dilinden düşürmeyenler terör örgütünün ve onların siyasi temsilcilerinin açık tehditlerini iyi okumalıdır. Sayın Başbakan, Paris’te, Davos’ta yürüyeceğine gitsin Cizre’de yürüsün! Sayın Başbakan Davos’ta gezeceğine Cizre sokaklarında gezsin." şeklinde konuştu.

"Gölge ekonomi ile sağlanan kayıtdışı kazançlar, yolsuzluk ve soygun ile adeta yandaşlar nemalandırılan paralel bir ekonomi oluşturulmuştur." diyen Ayhan, şöyle devam etti: "Sayın başbakan vesayet altında olmanın acısıyla önüne her gelen fikre sarılıyor. Başbakanı saf bellediler herkes bir reform açıklatma derdinde. Bürokrasi sayın başbakanı rehin almış Sayın Başbakanı saf buldular 2013 yılında açıklanan 10. 5 yıllık kalkınma planını her gün yeni bir şey gibi sayfa sayfa açıklıyor. Sayın Başbakan bu güne gel bugüne! Bu bayat eylem planlarını zaten biliyoruz. Millete masal anlatmayın. Ekonomik sorunlara doğru teşhisleri koyun, gerçek tedbirleri alın."

Meclis'in tasarrauf amacıyla kullanılmış kâğıtlardan oluşan küçük not defterlerinde 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonuna ilişkin tapelerin dökümü ile yayın yasağı konulan belgelerin ifşa edilmiş olmasıyla ilgili bir soruyu da Ayhan, "Tasarruf için mi, bilinçli mi Meclis yetkilerinin açıklaması lazım. Çünkü resmi bir beyan olmadığı için konuşmak olmaz. Böyle açık seçik; demek milletin öğrenmesini istiyorlar öyle adletmek lazım." karşılığını verdi.