Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, MİT TIR’larındaki silahları ortaya çıkaran Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar hakkında terör örgütü ve casusluk iddiası ile açılan soruşturmaya tepki gösterdi. CHP’li Şeker, "İktidar bu TIR’ların içerisinde gıda olduğunu, silah olmadığını söyledi. Bugün ise o TIR’ların içerisinde silah olduğuna dair görüntüler ortaya çıktı. Peki bunu yayınlayan gazetecinin ne suçu var? Can Dündar gazetecilik görevini yaptı. Bu, dünyanın her tarafında bir gazetecinin yapmak isteyip de yapamadığı ender olaylardan birisidir." dedi.

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, MİT TIR’ları ile ilgili yayın yasağına ve Cumhuriyet gazetesine soruşturma açılmasına tepki gösterdi. TIR’ların içerisindeki silahların Türkiye’nin başını ağrıtacağını belirten Şeker, "İktidar bu MİT TIR’larının içerisinde gıda olduğunu, silah olmadığını söyledi. Bunu da tüm Türkiye’ye ve dünyaya deklare etti. Türkmenlere yardımcı oluyoruz dediler. Biz de Türkmenlere ‘şimdiye kadar ne aldınız?’ diye sorduk. Onlar da bize ‘Türkiye’den hiç yardım almadık dediler’. Bugün ise o TIR’ların içerisinde silah olduğuna dair görüntüler ortaya çıktı. Bütün Türk halkına yalan söylediler. MİT bile böyle bir şeyler yapıyorsa eline, yüzüne bulaştırdı." diye konuştu.

Can Dündar’ın gazetecilik görevini yerine getirdiğini hatırlatan Şeker, "Peki bunu yayınlayan gazetecinin ne suçu var? Bu, dünyanın her tarafında bir gazetecinin yapmak isteyip de yapamadığı ender olaylardan birisidir. Korkutma temeli üzerine yayın yasağı getirdiler. Bu görüntülerin uluslararası alanda ne etki yapacağı konusunda bekliyorlar. Bu olaylar Türkiye için çok iyi olmayacak. Gerek Birleşmiş Milletler nezdinde, gerekse dünyadaki diğer ülkeler nezdinde Türkiye’nin terör örgütlerine yardım ve yataklık eden bir ülke konumuna dönüştüğünü görüyoruz." açıklamalarında bulundu.