Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Genel Başkanı Ahmet Reyiz Yılmaz, "13. yılında olan hükümet hep verdiklerini anlatıyor, aldıklarını hiç anlatmıyor. Aldıkları vergilerin toplamı; 13 yılda bu milletimiz bu hükümete bütçe yapması için 3 trilyon dolar verdi. Ne kadar yatırım bu hükümet yapmış sadece 250 milyar dolar. Yani 10/1’ine yakın. Nerede bu 2 milyar 700 milyar dolar?" diye sordu.

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Genel Başkanı Ahmet Reyiz Yılmaz, partisinin Ankara Başkent Öğretmenevi'ndeki ‘İl Başkanları İstişaresine’ katıldı. Yılmaz, Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini ifade ederek, "Türkiye’de çok ciddi sıkıntılar var. Bu sıkıntıların temel problemi de güvensizlik ve adaletin yokluğu noktasında birikmiş durumda. Türkiye’nin çok acil bir şekilde yenide adaleti tahsis edecek yeniden devlete ve hükümetlere güveni tesis edecek bir yapıyı mecliste oluşturmak zorunda olduğunu hepimiz biliyoruz." dedi.

Bugünkü iktidarın kendinden önce iktidarda olanların yanlışlarını büyüterek milletin önüne koyduğunu ifade eden Yılmaz, “Al birini vur ötekine misali, hangisine daha adil, hangisine daha şefkatli, yönetim sunabilir diye milletimizin önüne koyabiliriz, hiçbiri. Çünkü hepsi suçlu, hepsi haksız hepsi bu millete ne yazık ki iyi bir hizmet yerine hak etmediği zulmü layık görmüşlerdir. Türkiye’nin çok ciddi bir şekilde yeni bir vizyon, yeni bir anlayışı tesis etmesi kaçınılmazdır. Yoksa ülke birkaç yıl içinde yaşanılamaz hale gelmeye devam edecektir. Bugün ne parası olan mutlu, ne parası olmayan mutlu. Hükümetlerin görevi, halkının mutluluğunu refahını onların güvenlikle adalet içinde yaşamasını tesis etmek olmalıdır. Fakat her gelen bu milletin sırtına basarak bu milletin sırtında topladığı vergilerle zenginleşip, kendilerini ilgilendiren konuların dışında hiçbir konuya duyarlılık göstermemektedir." şeklinde konuştu.

“ADALET, GÜVENLİK VE ZENGİNLİK OLMADAN BİR ÜLKE MUTLU OLAMAZ”

Çözüm süreci adı altında terörün şehirlere yayılmasıyla birlikte şehirlerde can güvenliği kalmadığını iddia eden Yılmaz, şöyle devam etti: "Dün bir çocuğumuz inanılmaz şekilde üniversitede katledildi. Kimsenin ağzından bir kelime dahi çıkmıyor, kimse bu meselelerin üzerine gitmiyor. Bütün bunlar olurken bir bakıyorsunuz hükümet başka bir havada meselelerin içine girmeyi, sorunları çözmeyi, hedefleyen bir anlayışı benimsemiyor, bunun yerine sanki Türkiye güllük gülistanlıkmış, her şey yolundaymış gibi yoluna devam ediyor. Üç şey olmadan bir ülkede mutluluk sağlanamaz. Halk adalete güvenecek, güvenlik olacak ve zenginlik adil bir şekilde dağıtılacak. 13. yılında olan hükümet hep verdiklerini anlatıyor, aldıklarını hiç anlatmıyor. Aldıkları vergilerin toplamı; 13 yılda bu milletimiz bu hükümete bütçe yapması için 3 trilyon dolar. Ne kadar yatırım bu hükümet yapmış sadece 250 milyar dolar. Yani 10/1’ine yakın. Nerede bu 2 milyar 700 milyar dolar. Har vurup harman savruldu. Yani bugünkü Türkiye’nin milli geliri toplam üstümüzdeki ceketi de satsak 790 milyar dolar. 13 yılda verdiğimiz parayla; 4 tane Türkiye’yi bu millet ödemiş oldu. Her gün çıkıp verdiğini söylüyorsun verdiğini de söyle o zaman. Aldığını da söyle ki bu millet ne verdiğini bilsin."

Seçim sürecinin başladığının altını çizen Yılmaz, “İnşallah hayırlı seçim süreci olur. Milletimize bu topraklar üzerinde yaşayan insanlara hayır getirmesini Allah’tan temenni ediyorum. Sizlere de bu kutlu davada başarılar diliyorum. İllaki iktidar çıkacağız demiyoruz. Çünkü iktidarın kuvvetini biliyoruz.” dedi.