MHP 21. Dönem Denizli Milletvekili Av. Salih Erbeyin, yolsuzlukla suçlanan bakanları iktidarın yargıya güvenemeyip gönderemediği bir yerde milletin nasıl güveneceğini sordu. MHP Serinhisar İlçe kongresi parti lokalinde gerçekleştirildi. Kongreye MHP İl Başkanı Feridun Ünal, MHP 21. Dönem Milletvekilleri Av. Salih Erbeyin ve Ali Keskin ve partililer katıldı.

Kongrede konuşan Erbeyin Türkiye’nin bir skandallar zinciri içine girdiğini söyledi. Erbeyin, “Bakınız TBMM’de yolsuzlukla ilgili komisyon toplandı. Dört bakanla ilgili bir karar verildi. Bu Bakanlar suçlu ya da suçlu değil. Elbette bizim kanaatlerimiz var ama hukuk devletlerinde insanların suçlu ya da suçsuz olması, bağımsız mekanizmaların kararına bağlıdır. Bu insanlar, Yüce Divana sevk edilmediler. İktidar partisi üyeleri, ‘Biz bunları Anayasa Mahkemesi’nin paralelci üyelerinin önüne atamayız’ dediler. Bunu söyleyenlere şunu sormamız gerekmez mi? Sizin paralelci dediğiniz yargıya, bu millet nasıl güvenecek? Biz nasıl güveneceğiz? İktidar sizsiniz ve siz bir mahkemenin üyelerine güvenmiyorsunuz. Peki bu açıklamanızdan sonra idare mahkemesinde ya da diğer mahkemelerde sizin atadığınız savcıya, hâkime bu millet nasıl güvenecek?” diye tepki gösterdi.

‘HERKES KENDİ HUKUKUNU OLUŞTURMAK ZORUNDA KALACAK’

“Bu devlet aşiret devleti mi?” diye soran Erbeyin, “Bir mahkemenin, henüz çalışmasını bile görmeden vereceği kararı iktidar olarak sorguluyorsunuz. Oysa adaletten sorumlu sizsiniz. Bu ülkede bir hukuksuzluk varsa, bunun sebebi sizin duruşunuzdur. Bu açıklama son derece tehlikeli ve düzeltilmesi gereken bir açıklamadır. Eğer bu ülkeyi yönetenler dahi hukuka inanmadığını dile getiriyorsa, o zaman bu millet hukuka güvenmeyecek ve herkes kendi hukukunu oluşturmak zorunda kalacak. Kaldı ki, böyle devletlerin de hukuk devleti olduğunu söylemek mümkün değildir. Bizim burada görmemiz gereken bir şey var. Türkiye’nin geleceği, birilerinin saltanatını devam ettirmesinden daha az önemli görülüyor. Hukuk bitiyor. Bunlara göz yumamayız. 2015’te bunlara Osmanlı tokadı vurmamız lazım.” diye konuştu.