Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Milletvekili Muharrem İnce, matematik öğretmenini öğrencilerinin önünde azarladığı öne sürülen Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'nu sert sözlerle eleştirdi. İnce, "Ya defolup gitsin ya da hükümet bunu azletsin. Öğretmenin ölümü sıradan bir kalp krizi değildir. Bu bir cinayettir. Devlet eliyle işlenmiş cinayettir. Bu cinayetin baş sorumlusu da validir. Ben savcıları göreve davet ediyorum." dedi.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Yalova'da kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Halil Serkan Öz'ün evine taziye ziyaretinde bulundu. Aile bireyleriyle görüşen ve teselli eden İnce, vefat eden öğretmen için; "Meclis'te danışman yapalım, belediyelere işe sokalım, canını sıkmasın, diye Eğitim Sen Şube Başkanı ile görüştüm" dedi. Acılı aile olayla ilgili Muharrem İnce'den destek isterken konuyla yakından ilgileneceğini belirten Yalova Milletvekili İnce, ziyaretin ardından basın açıklaması yaptı. Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun vefat eden öğretmenin ailesini arayarak başsağlığı dilediği öğrenildi.
Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Milletvekili Muharrem İnce, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Vali olamazsın demedim, adam olamazsın dedim. Ne kadar haklıymışım. Vali olmuş ama adam olamamış. Bu bir cinayettir. Bu sıradan bir kalp krizi falan değildir. Bu bir cinayettir. Devlet eliyle işlenmiş cinayettir. Bu cinayetin baş sorumlusu da validir. Ben savcıları göreve davet ediyorum. Derhal idari ve adli soruşturma başlatılmalıdır. Cumhuriyet Savcıları bugün için vardır. Derhal bu vali hakkında adli soruşturma açmaları lazım. İdari soruşturma ise İçişleri Bakanı'nın kendi takdiridir. Birazcık vicdan sahibi bir insan, birazcık ahlak sahibi bir insan, birazcık insanlık sahibi bir insan, devlet adamlığından nasibini alan bir insan böyle bir şey yapmaz. Öğrencinin yanında öğretmeni değil vali, Recep Tayyip Erdoğan azarlayamaz. Bir öğretmeni aşağılamanın ötesinde vali denilen zat bir mesleği aşağılamıştır. Ben burada milletvekili olarak bulunmuyorum. Fizik öğretmeni Muharrem İnce olarak bulunuyorum. Öğretmenlerin söylemeyeceği şeyleri söylemek için geldim. Vali sen adamsan, adamlıktan nasibi aldıysan derhal istifanı bas çek git burdan. Defol git bu şehirden. Gencecik çocuğun ölümüne sebep oldun. Hangi yüzle burada duracaksın sen? Utanma yok mu sende? Arlanma yok mu? Umrumda değil siyasi görüşü(hayatını kaybeden öğretmen için) sadece bir meslektaşımız vali tarafından incitilmiş, öğrencilerinin yanında aşağılanmış ve bunu kendisine yedirememiş." dedi.

İNCE: AKP'NİN VALİLERİ AYNI AKP'YE BENZEMİŞLER

Hükümeti ve Valilerin tutumunu eleştiren İnce, "AKP'nin valileri aynı AKP'ye benzemişler" dediği konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: Hükümeti göreve davet ediyorum. Ya defolup gitsin ya hükümet bunu azletsin. Bu şartlarda bu şehirde bunun görev yapması mümkün değildir. Birisi çıkıyor vatandaşa gavat diyor, birisi çıkıyor şehit babasını azarlıyor, birisi çıkıyor öğrencilerin gözü önünde bir öğretmeni azarlıyor. Bunlar ne zannediyor kendilerini? AKP'nin valileri aynı AKP'ye benzemişler. Bunlar Ali Kıran Başkesen değildir. Herkes haddini bilecek. O valiye sesleniyorum bu şehri terk et. Sana bu şehri dar ederiz. Öğretmen arkadaşımın hesabını sana sormak öğretmen milletvekili olarak benim boynumun borcudur."