Niğde’de CHP milletvekili adayları ile birlikte esnaf ziyareti yaptıktan sonra, seçim bürosu açılışına katılan Muharrem İnce, hükümeti eleştirdi. Muharrem İnce, hükümete ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yüklendi.

CHP’nin esnaf ziyaretine Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Sevgi Özbek, Ramazan Ertan, İl Başkanı Erhan Adem ve kalabalık bir partili katıldı. Muharrem İnce konuşmasında, "Türkiye de siyaset şöyle olurdu. Partilerin genel başkanları televizyona çıkar, orada tartışırlar, vaatlerini söylerler, seçim bildirgelerini söylerlerdi. Sonra genel başkan yardımcıları tartışır, grup başkan vekilleri tartışır, milletvekilleri, il başkanları radyolara çıkar tartışırdı. Şimdi ilk kez farklı bir şey var. Elinde Kur'an, kursağında haram, dilinde yalan olan siyasetçiler var.
Kaçak sarayda oturan bu ülkenin Cumhurbaşkanı meydan meydan geziyor miting yapıyor. Miting parası devletten, seyircileri valiler, öğretmenler buluyor. Önceden cumadan cumaya Google'den bir ayet sallayıp bakara makara yapıyorlardı, şimdi seçim meydanlarında elinde Kur'an'la dolaşıyorlar. Şimdi Niğde’den o kaçak sarayda oturan Cumhurbaşkanı'na sesleniyorum. Sen eline Kur'an-ı aldığına göre biliyorsun ki eline abdestsiz Kur’an alınmaz. Kur’an-ı Kerim hepimizin kutsal kitabı. Sana bak şunu söylüyorum: Elinde Kur’an, kursağında haram, dilinde yalan, hadi bakalım Erdoğan. Sana bir soru soracağım; elinde Kur’an'la madem seçim meydanlarında geziyorsun, elini o Kur’an'ın üstüne koy ve şu yemini et: 'O ses kaydı bana ait değil, o Eurolar, o trilyonlar bana ait değil, ben oğlana sıfırla demedim' diyerekten bu yemini edebilir misin? Oğlundaki villalar benim değil diyebilir misin, paraları sıfırlamadım diye bilir misin? Bunları söyle, ondan sonra konuşalım. Din istismarı yapma." şeklinde konuştu.

"Bakın bunların bir belediye başkanı çıkmış, Kabe'nin maketini yapmış, Kabe Müslümanların en kutsal yeri. Bunun maketi falan olur mu?" diyen İnce, sözlerine şöyle devam etti: "Maketin etrafında tavaf yapıyor. Birisi çıkıyor Hz. Peygamber'in Kutlu Doğum Haftası'nda Kur’an-ı Kerim'den pasta yapıyor. Din, iman, Allah, Kur’an, kitap diyerek memleketi yediler, sonra Kur’an'dan pasta yapıp acıkınca onu da yediler. Bunlar 'haram, helal ver Allah'ım, garip kulun yer Allah'ım' diyor. Bunlardan kurtulacağız"

Üç 'Y'nin beş 'Y' olduğunu ifade eden İnce, "Yasakları vardı; yoksulluğu vardı; yolsuzluğu vardı. Yalanı eklediler; yüzsüzlüğü eklediler; beş 'Y' oldu. Malazgirt Zaferi'nden beri bu topraklar böyle yüzsüzlük görmedi. Bakın Çanakkale ile ilgili bir reklamları var. Ezan, Kur’an, bayrak gidiyor. Hepimizin Çanakkale’de bir hatırası var. Çanakkale bu milletin dik duruşu, bir destanıdır. Ya, sen gitmişsin orada şehitleri istismar ediyorsun. Ya, senin iki oğlun var, birine çürük raporu aldırmışsın, birine bedelli askerlik yaptırmışsın, bana şehitlikten bahsediyorsun. Borsa'nın yüzde 62’si yabancıların eline geçmiş. Gökdelende Avrupa birincisi olmuşuz. AVM ekonomisi küçük esnafı çökertmiş. Çiftçilerimizi banka teslim almış. Madenciler ölmüş konuşuyor." ifadelerini kullandı.

Muharrem İnce, Niğde’deki seçim irtibat bürosu açılışı programından sonra, Bor ilçesinde, Kemerhisar’da ve Ulukışla ilçesinde de seçim çalışmalarına katıldı.