Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Anayasa'yı ihlal ettiğini belirttiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı yargılayabilmek için vatandaşlardan Meclis'e 413 CHP'li vekil göndermelerini istedi.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 400 milletvekili istemesiyle ilgili; "Resmen Anayasa'yı fiilen ihlal etmiş durumdadır. Kendisi Anayasa'nın uygulanmasını gözetmekle mükelleftir ancak bizzat kendisi Anayasa'yı uygulamamaktadır." dedi.

Muharrem İnce, şöyle konuştu: "Sorumsuz Cumhurbaşkanı, sorumsuzca hareket ederek, tarafsızlığını yitirerek meydanlara çıkıp AKP’ye 400 milletvekili istemektedir. Resmen Anayasa'yı, fiilen ihlal etmiş durumdadır. Kendisi Anayasa'nın uygulanmasını gözetmekle mükelleftir ancak bizzat kendisi Anayasa'yı uygulamamaktadır. Cumhurbaşkanının sorumsuzluğu maddesinde 'Cumhurbaşkanı sadece ve sadece vatana ihanetten yargılanır' diyor. Okuyalım 105’inci maddeyi. ‘Cumhurbaşkanı, vatana ihanetten dolayı Türkiye Büyük Millet Meclisi üye tamsayısının en az üçte birinin teklifi üzerine, üye tam sayısının en az dörtte üçünün vereceği kararla suçlandırılır’ diyor. Yani 184 kişi teklif yapabiliyor, 413 kişi de karar veriyor. Ben şimdi diyorum ki kendisi diktatörlük kurmak, Fıtrat AŞ yönetim kurulu başkanı olmak için 400 milletvekili istiyor. Ey benim aziz milletim, siz CHP’ye bırak 400’ü 413 milletvekili verin. Ben sizden 413 milletvekili ile bunu yargılayalım diyorum. Bu diktatörlük heveslisini, Fıtrat AŞ yönetim kurulu başkanını 400 ile yargılayamıyoruz. 413 ile yargılıyoruz. Verin 413 milletvekilini, bu Fıtrat A.Ş yönetim kurulu başkanını hep birlikte yargılayalım."