Denizli Sanayi Odası (DSO) Başkanı Müjdat Keçeci, iş dünyasının beklemekten yorulduğunu, artık bir an önce uzlaşarak bir hükümet kurulmasını istediğini söyledi.

DSO Haziran ayı olağan meclis toplantısında milletvekili seçimlerinin değerlendirilmesi yapıldı. Toplantıda konuşan Başkan Keçeci, Türkiye’nin şu anda ciddi problemlerinin olduğunu belirterek, bunların çözümü için acil hükümetin kurulması gerektiğini ifade etti. Keçeci, “Güneydoğumuz şu anda kan gölü. Geçen sene bu zamanlarda, Güneydoğu ve Doğu komşularımızla ihracatımızda sıkıntılar ortaya çıkmış ve ihracatımızı nasıl devam ettirebileceğimizi konuşuyorduk. 1 senede geldiğimiz noktada artık oradan gelecek tehlikeleri nasıl bertaraf edebiliriz, bu tehlikelere nasıl göğüs gereriz diye düşünmeye başladık. Sınırlarımızda yaşanan bu gelişmelerin de etkisiyle ihracatımız her geçen gün biraz daha düşüyor. Tüm umutlarımızı, hedeflerimizi bağladığımız ihracatımızın gerek Denizli’de, gerekse ülkemizde düşmesi bizi her zamankinden daha çok endişelendiriyor. Diğer taraftan Yunanistan’ın durumu da bizi düşündürüyor. Gelecek günlerde Yunanistan’ın içinde bulunacağı konum, bizi de mutlaka etkileyecektir.” dedi.

'KONJONKTÜR, DAHA FAZLA BEKLEMEYE UYGUN DEĞİL'

Türkiye'nin bir ateş çemberi içerisinde bulunduğunu belirten Keçeci, “Tüm bu sorunların çözümüne odaklanacak mercilerin yapılanamıyor olması biz sanayicileri oldukça endişelendirmektedir. Seçmenimiz oyunu kullanmış ve iradesini ortaya koymuştur. Bu irade, koalisyon hükümetini işaret etmektedir. Seçmenin net bir şekilde ortaya koyduğu bu iradeyi siyasi partilerin de ortaya koymasını ve hükümetin bir an önce kurulmasını bekliyoruz. İçinde bulunduğumuz konjonktür, daha fazla beklemeye uygun değildir.” diye konuştu.

Yerel seçimlerden yaklaşık 1 sene sonra gerçekleştirilen genel seçimlerle birlikte uzun zamandır bir seçim atmosferinde olunduğunu vurgulayan Keçeci, “Artık bu seçim atmosferinden çıkıp, sorunlarımızın çözümlerine odaklanalı ve uzun zamandır bekleyen yapısal reformlarımızı gerçekleştirmeliyiz. İş dünyası beklemekten yoruldu ve artık yol almak istiyor; vatandaş koalisyon hükümetiyle uzlaşma içerisinde bir yönetim anlayışı istiyor. Siyasi önderlerimizin artık bu çağrılara sessiz kalmaması ve hükümetimizin bir an önce kurularak, koyduğumuz hedefler çizgisinde ilerlememiz hepimizin ortak temennisidir.” şeklinde konuştu.