Bağımsız İzmir Milletvekili ve yeni dönem bağımsız milletvekili adayı İlhan İşbilen, Türkiye’de yapılan algı operasyonlarıyla gündemin değiştirilerek, MİT TIR’ları ve Bank Asya’ya el koyulmasının unutturulmaya çalışıldığını söyledi.

Özellikle Bank Asya ve MİT TIR’larını unutturmak amacıyla aralarında gazeteci, polis ve adli tıp uzmanlarının bulunduğu 200 kişinin gözaltına alınacağı yönünde Twitter fenomeni Fuat Avni’nin iddialarını hatırlatan İşbilen, her gün gündemin değiştiği ülkede, birileri istiyor diye hukuksuzca yapılan algı operasyonlarıyla kişilerin özlük haklarının elinden alınmasının kimseye fayda getirmeyeceğini söyledi. İşbilen, “Şu anda içeride bulunan ve tahliye kararı olmasına rağmen hala içeride tutulan bu arkadaşların serbest bırakılmaması anayasal bir suç. Bu kararları veren savcı ve hakimlerin, sürecin sona ermesinin ardından hukuk karşısında hesap vereceğini bilmelidir.” dedi.

MİT TIR’ları ile Bank Asya’ya el koyulmasını unutturmak adına, toplumun hafızası olarak kabul edilen ünlü isimlerin tutuklanacağı yönündeki söylentilerin ülkeyi yıllarca geriye götüreceğini savunan Milletvekili İşbilen, “200 kişinin tutuklanacak olması, toplumun her kesimini gerer. Bu insanlar, toplumun gözü ve kulağı. Bu insanları tutuklarsanız, toplumun hafızasını sıfırlamış olursunuz. Bu arkadaşlar, toplumun yetiştirdiği ender kişilerden. Şöyle bir örnekle bu olayı açabiliriz; Allah, insanın hayatını idame ettirebilmesi için göz, kulak ve beyin vermiştir. Göz ile görürsünüz, kulak ile duyarsınız, beyin ile değerlendirirsiniz. Bu da o insan için varlığını sürdürebilmesi anlamı taşır. Medyanın bu güzide insanlarını içeri alırsanız, Türkiye’nin dünyadaki algısını düşürürsünüz. Bunu düşünmek bile istemiyorum, sonucu çok kötü olur.” dedi.

'BÖYLE DURUMLAR İÇİN HALKIN VEKİLİ'

Bu tür hukuksuzluk ve adaletsizliklerin yaşanmaması adına milletin vekili olmasının çok önemli olduğunu söyleyen İlhan İşbilen, “Ben baştan beri milletin vekili olayını dillendiriyorum. Dar bölge olayı vardı bir ara, Türkiye gündemine geldi ama hemen kapatıldı, çünkü parti liderleri böyle bir şeyi istemezler. Halkın seçtiği vekiller, orada seçmenin hakkını savunur ama partili vekiller, parti başkanının dediğini yaparlar. Şu anda Türkiye, siyasi anlamda yeni bir eşikte. Bu eşik aşıldığı takdirde sanıyorum bu tür hukuksuzlukları Türkiye bir daha yaşanmaz. Amerika’da Temsilciler Meclisi var. Orada hiçbir parti lideri, vekiline dikte ile bir şey yaptıramıyor ama Türkiye’de bir parti lideri ne derse bakan bile onu yapmak zorunda, yoksa görevinden anında alınır.” dedi.

'BAĞIMSIZLARA İLGİ BÜYÜK'

Türkiye siyasetinde bugün olduğu kadar hiçbir zaman bağımsızlara böyle yürekten destek gelmediğini söyleyen İşbilen, “Halkın bu teveccühü karşısında inanın bazen, ne iyi etmişim aday olmakla demekten kendimi alamıyorum. Bizden bir beklenti var, hem de ne beklenti. Eğer halkın bu büyük ilgisi İstanbul, Ankara ve İzmir’deki bağımsızları Meclis'e taşımaya yeterse asıl o zaman görün siz Türk siyasetindeki fırtınaları. Bugüne kadar yapılan yolsuzlukların ve hukuksuzlukların hesabı nasıl soruluyor görün. Bu arkadaşlar, kollarının arasındaki hukuksuzluk ve yolsuzluk dosyalarıyla Meclis'ten içeri girdiğinde o dağ gibi gördüğünüz kişiler, bırakın korkmayı, titreyecekler, çünkü bütün bu hukuksuzlukları ve yolsuzlukları çıkaran o arkadaşlar. Konularına hakimler ve işlerinde uzmanlar, uluslararası seviyedeler, hatta ünlü istihbarat ve polis teşkilatlarına ders veriyorlar. Ülkeyi 20 yıl ileriye götürecek zeka ve kabiliyetteler. Artık böyle donanımlı arkadaşların yeri bana göre Meclis'tir. İyi de desteklenmeli.” ifadelerini kullandı.