Bağımsız İzmir Milletvekili İlhan İşbilen, seçime sayıla günler kala Karabağlar Eserkent Pazaryeri'nde miting düzenleyerek seçmenleriyle buluştu. 'Yeni Bir Dünya' şarkısı eşliğinde platforma çıkan İşbilen, hukuksuz bir şekilde el konulan Bank Asya'nın hesabının bir gün mutlaka sorulacağını söyledi. Meydanı dolduran on binlerce kişi, 'Bank Asya bizimdir, bizim kalacak' tezahüratıyla el koyma kararına tepki gösterdi.

Banka Asya'nın kurucularından ve bir süre öncesine kadar hakim ortaklarından biri olduğunu ifade eden İşbilen, "Dün (önceki gün) hukuksuzluklara yeni bir hukuksuzluk daha eklendi. Anadolu insanının bin bir zahmetle kurduğu Bank Asya'ya TMSF el koydu. Bu banka zarar mı ediyordu? Hayır. Bu banka müşterilerine ödeme mi yapmıyordu? Hayır. Bu bankanın hukuksuz bir eylemi mi tespit edilmişti? Hayır. Peki neden bu bankaya el konuldu biliyor musunuz? Birileri öyle istedi diye.. Çünkü kin, nefret ve haset vardı. Çünkü şahsi ihtiraslar milletin menfaatinin önüne geçmişti. Buradan soruyorum. Bugün Bank Asya'dan kötü durumda olan bankalar var, onlara da el koyabilecek misiniz? Yoksa Bank Asya'ya tamamen siyasi saiklerle el koyduğunuz, itiraf edebilecek misiniz? Şunu dost düşman herkes bilsin. Biz Bank Asya için verilen hukuki mücadelenin sonuna kadar savunucusuyuz." diye konuştu.

BU ARKADAŞLAR MECLİSE GİRMELİ

Türkiye'de insanlarının huzursuz ve geleceklerinden endişeli olduğunu dile getiren İşbilen, devletin kurumlarında çalışan memur, işçi, bürokrat, medya, polis, jandarma ve herkesin terörist olarak görüldüğünü ifade etti. "Bugün size çok özel selam getirdim." diyen İşbilen, sözlerine şöyle devam etti: "Skandal bir hukuksuzlukla hürriyeti elinden alınmış, ama doğru bildiği yoldan asla dönmemiş, Ali Fuat Yılmazar'den, Yurt Atayün'den, Yakup Saygılı'dan, Nazmi Ardıç'tan ve milletin gönlünde taht kurmuş Hakan Şükür kardeşimden selam getirdim size… Her pazartesi ziyaretlerine gittiği kardeşlerime sizlerin selamını götüreyim, ister misiniz? Yeminle söylüyorum; Silivri'ye tutsak olarak gönderilen bu vatan evlatlarını hiç görmedim, ilk defa Silivri'de tanıştım. Türk milleti, evlatlarının ve onun geleceğini, kendi istikballeri için karartılmasına göz yummadıklarını, Meclis'teki komisyonlara gönderdikleri dosyalarda gördüm. Türk milleti bu kahraman vatan evlatlarını bilmiyor, tanımıyor. Neler yetişiyormuş bu topraklarda gördünüz."

"Bu toprakların yetiştirdiği büyük insan, şu istikbal inkılabı içinde en gür sedanın dünyanın 170 ülkesinde var olan sizlerin sedası olacağını söylüyor, yani sizlerden bahsediyor." diyen İşbilen, "Bu inkılabı gerçekleştirecek olan sizlersiniz. O günden bu güne siz hiç mağlup olmadınız, olmayacaksınız. Bunları size reva görenler elbette karşılığını görecektir." dedi.

İşbilen sözlerini şu şiirle tamamladı:
Zalimin zumlu varsa,
Mazlumun da Allah'ı var.
Bugün halka cevretmek kolay,
Yarın hakkın divanı var.

Mitingin sonunda İşbilen, İzmir'de çeşitli üniversitelerde öğrenimini sürdüren ve daha önce Türkçe Olimpiyatları'nda yarışmalara katılan öğrencilerle 'Yeni Bir Dünya' şarkısını söyledi, hatıra fotoğrafı çektirdi.