İşçi Partisi (İP) Genel Sekreteri Serhan Bolluk, metal işçilerinin 2 günlük grevinin, işveren örgütü MESS’in parçalanmasına yol açtığını, AK Parti hükümetini de salladığını belirterek, "Korktular, grevi ertelediler." dedi.
İP Genel Sekreteri Bolluk yazılı değerlendirmesinde “Telaşla, hem 29 Ocak’ta başlayan grevleri, hem de 19 Şubatta başlayacak olan grevleri ertelemek, işçi sınıfından ne kadar korktuklarının da göstergesidir. Mafya ekonomisi çökmüştür. Çürüttükleri ve iflas ettirdikleri ekonomi, 20 bin işçinin grevini bile kaldıramayacak hale getirmiştir. Sattıkları santraller, madenler ve yüzlerce kamu kurumu, AKP hükümetinin üzerine yıkılmaktadır. “ ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE, MAFYA EKONOMİSİ İLE YÖNETİLİYOR"

Metal işçisinin grevini erteleyenlerin, işçi sınıfının haklarını gasp etmeye yöneldiğini belirten Bolluk, şöyle devam etti:
“Kiralık işçi büroları getirmeye, kıdem tazminatını ortadan kaldırmaya çalışan, ülkeyi taşeron cehennemine çeviren Hükümet, işçinin grev hakkına da saldırmaktadır. Sadece son 2 yılda havayolu çalışanlarının, Şişecam işçilerinin ve metal işçilerinin grevlerini ertelemek, işçinin anayasa güvencesindeki grev hakkını gasp etmektir. Hukuk tanımazlığı ve bütün emekçileri taşeron işçisi yapmayı hedefleyen en azgın sömürü yöntemleriyle AKP Hükümeti, ülkemizin üretim ekonomisine geçmesinin önündeki temel engeldir. Türkiye’yi mafya ekonomisi ile yöneten, gelir dağılımında adaletsizliğin simgesi haline gelen, iş barışını bozan bu iktidarın yıkılması şart olmuştur."

Bolluk açıklamasını, işçi sınıfının önderlerini, sendikacıları, anayasal hakların gasp edilmesine karşı, ulusal ekonominin çökertilmesine karşı ayağa kalkmaya ve AK Parti hükümetinden kurtulma çağrısı ile sonlandırdı.