Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri milletvekili ve milletvekili adayı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, AK Parti iktidarının Ankara ile eşdeğer gördüğü Süleyman Şah Türbesi topraklarını çapulculara terk ettiğini söyledi. Halaçoğlu, "Büyük devlet olsaydık, büyük lider olunsaydı Türkiye, askerimizin 44’üne değil bir tanesine musallat olsalardı IŞİD’in canını çıkarmalıydı." dedi. Halaçoğlu, Tansu Çiller’in açıklamalarıyla girilemeyen Ege’deki 16 adanın Yunanistan tarafından işgal altında olduğunu ve ilgililerin sessiz kaldığını da dile getirdi.

'ANKARA İLE EŞDEĞER GÖRÜLEN TOPRAKLARIMIZI TERK ETTİK'

Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, partisinin Kayseri ikinci sıra milletvekili adayı Hasan Ali Kilci’nin seçim bürosunun açılışına katıldı. Çok sayıda vatandaşın ilgi gösterdiği açılışta konuşan Prof. Dr. Halaçoğlu, Süleyman Şah Türbesi ile ilgili değerlendirmede bulundu. Süleyman Şah sandukasının PKK terör örgütünün hakim olduğu topraklara konulduğunu hatırlatan Halaçoğlu, şunları söyledi; "Cumhurbaşkanının gölgesi halinde bulunan Başbakan sıfatını taşıyan kişi var ya. O diyor ki ‘Süleyman Şah Türbesi ne ise Ankara odur’ diyordu. Cumhurbaşkanı diyor ki ‘Süleyman Şah Türbesindeki askerlerimizin kılına zarar gelmesi demek Türkiye’nin savaşa girmesi demek.’ Ama tam tersine Ankara ile eş değer görülen topraklarımız terk edildi. Ne için, 44 askerimizin burnu kanamasın diye. 1938 Hatay Türkiye’ye katılmıştı ya, hani askerlerimizin burnu kanamasın diye Hatay’ı da terk mi edecektik?"

Halaçoğlu, meselenin başka bir şey olduğunu ifade ederek, "Büyük Türkiye, dünya devleti, dünya lideri idi de nasıl oluyor da IŞİD gibi çapulcular benim 44 askere saldıracak kadar cesaret gösterecekti. Ben de büyük Türkiye olarak sessiz kalacaktım. 44 askerin 44’üne değil, birine musallat olsaydı büyük Türkiye, IŞİD’in canını çıkarması gerekirdi. Ama onlar topraklarımızı terk ettiler." diye konuştu.

'YUNANİSTAN İLE SORUNUMUZ YOK, NEDEN Mİ? 16 ADA İŞGAL ALTINDA'

Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Türkiye’nin etrafında dostu kalmadığını belirterek, "Herkes bizim dostumuz diyorlar. Yunanistan da dostumuz diyorlar. Aramızda problem yok diyorlar. Evet olmaz çünkü siz 16 adayı Yunanistan’ın işgaline bıraktınız. Sesiniz çıkmıyor. Önergemizi verdik 16 ada ile ilgili. Bir hanımefendi vardı. Bayan başbakan vardı. Tansu Çiller hanımefendi. Kendisi Yunanistan’a 'Kardak kayalıklarına eğer musallat olur ve işgale yeltenirse savaş sebebi olarak görürüz' demişti. Yunanlılar o adaya girememişti. O ada dahil 16 adamız Yunanistan tarafından işgal edildi. Aynı, PKK’ya Güneydoğu'yu bırakmaları gibi. Analar ağlamasın diye yapılıyordu ama toprak ağlıyor. Çünkü beni terk ettiniz diye." şeklinde konuştu.

Halaçoğlu, Türk topraklarını terk etmenin, düşmana bırakmanın vatana ihanet olduğunu ifade ederek, "O ihaneti yapanlar, Türk topraklarını düşmana terk edenler Yüce Divan'a ihanetten çıkacaktır." dedi.

'HEM SOYKIRIMI ÜSTLENDİK HEM ADAMLARA 20 MİLYAR DOLAR VERDİK'

Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, 24 Nisan tarihinde Çanakkale’de yapılan törenlerle ilgili açıklamasında, 25 Nisan tarihinin İngiliz ve Fransız askerlerinin Gelibolu güneyine ilk çıkarma yaptıkları tarih olduğunu anımsatarak, "Burada sadece İngiliz prensini ağırladılar. Muhalefetin gelmesini istemediler. Davet etmediler. Bunlar orada kendilerine şov yapacak adam arıyordu. O nedenle muhalefeti davet etmediler. Bizler Çanakkale ruhunu bilen milletiz. Çanakkale’de yaptıkları günle ilgili bir şey yoktu." eleştirisinde bulundu.

Ermeni soykırımı ile ilgili Almanya, Avusturya, Rusya’nın ve ardından Avrupa Parlamentosu’nun kabul ettiğini aktaran Halaçoğlu, şunları söyledi: "Hani büyük devletiz ya, herkese söz geçirebiliriz ya, dünya liderimiz var ya başımızda. Hepsine hükmeder ya. Aslında sadece boş boş konuşmakla yetindiler. 1915 zaten geliyordu. Ama kıllarını kıpırdatmadılar. Büyük devlet bunların Türkiye’si değil. Büyük devlet eski Türkiye’nin, Atatürk’ün kurduğu devlettir. Dış politikada rezil ettiler. Onursuz halde bıraktılar. Bunun başlangıcı ise Türk ordusunun başına Amerika askerlerinin çuval geçirmesiyle başladı. Sessiz kaldılar. Bunlar sessiz kaldı ortalığı yıkmanız gerekiyordu. Yapmadınız."

Putin’in Türklerin soykırım yaptığı şeklinde açıklamasını hatırlatan Halaçoğlu, "Biz 20 milyar dolarlık nükleer santral yatırımını Rusya’ya verdik. Hem soykırımı üstlendik, hem de adamlara 20 milyar dolar para verdik." diyerek hükümetin dış politikasını eleştirdi.