CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdi. Sarıbal, “Hakan Fidan’ın ‘4 adam yollayıp 8 füze attırırım’ sözleri düşünüldüğünde Kilis’te saldıran IŞİD militanlarının Hakan Fidan ile bağlantısı araştırılacak mıdır?” diye sordu.

Kilis’te 1 askerin şehit 2 askerin de yaralandığı IŞİD saldırısını hatırlatan Milletvekili Orhan Sarıbal, basındaki IŞİD’in yaralı bir militanını Türkiye sokmak istediği ve çatışmanın askerin izin vermemesi üzerine çıktığı yönündeki iddialara işaret etti. Sarıbal, “Hakan Fidan’ın ‘4 adam yollayıp 8 füze attırırım’ sözleri düşünüldüğünde Kilis’te saldıran IŞİD militanlarının Hakan Fidan ile bağlantısı araştırılacak mıdır?” dedi.

CHP’li Sarıbal, bu bağlamda Başbakan Davutoğlu’na şu soruları yöneltti:

"- Çatışma neden çıkmıştır? Şimdiye kadar sınırda bize ‘gülümseyen’ İŞID militanları niçin saldırı düzenlemiştir?

- Basında yer alan bilgilere göre 'IŞİD'in yaralı bir militanını Türkiye'ye sokmak istemesi ve askerin izin vermemesi üzerine çıktığı' iddiaları doğru mudur?

- Türkiye sınırından 2010 - 2015 yılları arasında kaç IŞİD militanı tedavi olmak için Türkiye’ye geçmiştir? TedavIi olmak için getirilen kaç IŞİD militanı tutuklanmıştır? Tutuklanmamışlarsa gerekçesi nedir?

- Türkiye, IŞİD ile yaralılarınızı tedavi ederiz yönünde bir ‘antlaşma’ yapmış mıdır?

- Hakan Fidan’ın ‘4 adam yollayıp 8 füze attırırım’ sözleri düşünüldüğünde Kilis’te saldıran IŞİD militanlarının Hakan Fidan ile bağlantısı araştırılacak mıdır?"