CHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na, "Gaziantep’e giren IŞİD terör örgütü şüphelilerin savcılıklar tarafından serbest bırakıldığı iddiası doğru mudur?" diye sordu.

Davutoğlu'nun cevaplandırılması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi veren Tanrıkulu, "Gaziantep’e giren IŞİD mensuplarının istihbarat ve terör şubelerince takip edildiği ancak yakaladıkları IŞİD’lilerin savcılıklarca serbest bırakıldığını gören polislerin, bir süredir militanları kendi mıntıkaları dışına kadar takip edip daha sonra bıraktığı haberleri basına yansımıştır. Ayrıca, Kilis Otogarı çevresinde sınır bölgesine yolcu taşıyan taksilerin bir hayli yoğun olduğu ve otogar civarında hizmet veren taksilerin genelde Suriyelilerin sınıra gidiş-gelişlerinde kullanıldığı da basına yansıyan haberler arasındadır." dedi.

Bu bağlamda Tanrıkulu, şu soruları yöneltti:

"Gaziantep’e giren IŞİD terör örgütü şüphelilerin Savcılıklar tarafından serbest bırakıldığı iddiası doğru mudur?

İddia doğru ise, Gaziantep’te yakalanan IŞİD terör örgütü şüphelisi sayısı kaçtır? Bu şüphelilerden kaçı serbest bırakılmıştır ve kaçı tutuklanmıştır?

İddia doğru ise, hangi gerekçeler ile IŞİD terör örgütü şüphelileri serbest bırakılmıştır?

Türkiye’de IŞİD terör örgütü şüphesi ile yakalandıktan sonra serbest bırakılanların ve tutuklananların sayısı kaçtır?

IŞİD’lilerin Savcılıklarca serbest bırakıldığını gören polislerin militanları kendi mıntıkaları dışına kadar takip edip daha sonra bıraktığı iddiası doğru mudur?

Kilis Otogarından sınır bölgesine taşınan yolcu sayısının arttığı iddiası doğru mudur?

İddalar ile ilgili olarak Kilis Otogarı ve çevresinde IŞİD ile mücadele kapsamında alınan tedbirler var mıdır? Varsa, nelerdir?

Türkiye’de adli ve idari makamların IŞİD ile mücadelede alması gereken asgari güvenlik tedbirlerini almadığı iddiası doğru mudur?

Asgari güvenlik tedbirlerinin alınmamasının Reyhanlı, Diyarbakır, Suruç, Ankara terör saldırılarında güvenlik zafiyetine yol açıp açmadığı konusunda kamuoyuna açıklama yapılacak mıdır?"