Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, 7 televizyon kanalına hukuksuzca sansür uygulanmasının Meclis'te takipçisi olacaklarını söyledi.
Büyükataman ,bunun hukuk devletinde kabul edilemeyeceğini kaydetti.

Bursa’da Erzurumlularla buluşma programına katılan MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, 13 yıllık Adalet ve Kalkınma Partisi’nin demokratikleşme özgürleşme ve sivilleşme gibi evrensel ve insani diğerler ardına sığınarak yaptığı 'düzenleme ve hukuk tanımaz, kanun bilmez uygulamaları'nın artık sıradan hale geldiğini belirtti. Hükümetin, her seçim öncesinde farklı sese tahammülü olmayan ve kendisiyle birlikte olmayacağını varsaydığı, kendi arzu ettiği şekilde davranmayacağını düşündüğü şahıslara ve kurumlara yönelik çok çirkin uygulamalar içine girdiğini ifade eden Büyükataman, "Son dönemde de 7 televizyon kanalımızın Digitürk’ten çıkarıldığını duyduk. Gerçekten bu esef verici bir uygulama. Bunun hiçbir hukuki zemini ve izahını yapmak mümkün değil. Seçimden önce ve geçmiş seçim öncesinde olduğu gibi bu dönemde de bir baskı ve dayatma örneğine şahit oluyoruz. Bunu hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nde kabul etmemiz mümkün değil.” değerlendirmesini yaptı.

Bu gibi uygulamaların AK Parti için artık sıradan bir uygulama haline geldiğinin altını çizen İsmet Büyükataman, “Korkunun ecele faydası yok. Bu tip zorlamalarla, bu tip tasarruflarla, adeta aba altından sopa gösteren bu tip yaklaşımlarla ve hukuksuz tasarruflarla netice alabileceklerini zannediyorlarsa yanılıyorlar. Türk milleti bu tip hususlara son derece hassastır, duyarlıdır. Bu kanallara yönelik Adalet ve Kalkınma Partisi'nin yaptığı bu teşebbüsü de yakinen takip etmektedir. Tasvip ettiğini söylemek mümkün değil. Yanlış hesap Bağdat’dan dönecek inşallah. Hele ifade edildiği gibi yayından çıkarılmak tasarrufundan da öte eğer bu kanların kapatılmasına yönelik bir adım atmayı düşünüyorlarsa bu kararlarını bir kere daha gözden geçirmelerini, hukukun bir gün kendilerine de lazım olacağını hatırlatmak istiyorum.” şeklinde konuştu.

"KONUYU MECLİS'E TAŞIYACAĞIZ"

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, “Şüphesiz Milliyetçi Hareket Partisi olarak hükümet kaynaklı her türlü hukuksuzluğa Parlamento zemininde milletimizin hissiyatına tercüman olacak ölçüde yaklaşım ve çaba içinde olduk. Bunları soru önergelerimizle, araştırma önergelerimizle gündeme taşıdık. İnşallah 1 Kasım'da sağlıklı bir meclis tablosu ortaya çıktığında ilk işimiz Milliyetçi Hareket Partisi olarak AKP’nin bu hukuksuz uygulamalarını tepeden tırnağa ele alarak; yapılan bir yanlışlık varsa bunların da düzeltilmesi dahil olmak kaydıyla konunun takipçisi olacağımızdan kimsenin endişesi olmasın.” vaadinde bulundu.