Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmet Yılmaz, terör örgütünün bölgede yatırımları engellediğini, kendi halkına ihanet ettiğini söyledi. Yılmaz, “Oradaki insanları hem fakir bırakıyorsun, hem cahil bırakıyorsun hem öldürüyorsun. Yapmış olduğun hareketler, eylemler kendi halkın neticesinde bir sonuç doğuruyorsa bil ki kendi halkına ihanet ediyorsun.” dedi.

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, bayramlaşma programları için karayoluyla Sivas’a geldi. İlk olarak Şarkışla ilçesinde Kaymakamlık ve Belediye tarafından İbrahim Göker Parkı'nda düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Yılmaz burada yaptığı konuşmada, bir araya gelindiğini, birlik ve beraberliğin artması için bayramlaşıldığını belirterek, “Küsler barışır ve bu bayram ikliminde herkes ile barışılır. Hiç kimse istisna tutulmaz hatta rahmeti rahmana kavuşmuş ölülerle dahi bayramlaşılır.” diye konuştu.

“28 ÜLKE MÜLTECİLERİ PAYLAŞAMADI”

Ülkede birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Meclis Başkanı İsmet Yılmaz, “Haramilerin Türkiye’ye kem gözle bakmalarını önlemenin tek yolu birlik ve beraberlikten geçiyor. Bu birlik beraberlik Türkiye’yi güçlü kılıyor. Avrupa Birliği 28 ülkeden oluşuyor. Bu ülkelerin hepsi bir araya geldi ve Suriye’den giden 120 bin göçmeni kendi arasında pay edemedi. En son mutabık kaldılar ama Macaristan, Slovenya, Romanya karşı çıktı, Finlandiya çekimser kaldı, 120 bin insanı paylaşamadılar. Türkiye ise 2 milyondan fazla insanı 4- 5 yıldır isafir ediyor. 7.5 milyar dolar harcama yapmış ve bir sıkıntı da yok. Şimdi size sorarım 2 milyonu misafir eden ülke mi daha zengin yoksa 28 ülkenin bir araya geldiği Avrupa Birliği mi?" diye sordu.

“TERÖR ÖRGÜTÜ HALKINA ZARAR VERİYOR”

Terör örgütünün Güneydoğu'da kendi halkına zarar verdiğini ve bölgeye yatırım gitmesini engellediğini kaydeden İsmet Yılmaz, şunları söyledi: “Bu terör örgütünün en çok zarar verdiği kendi Güneydoğu'daki halkıdır. Oradaki Kürt halkımızdır. Ve kendi halkına ihanet ediyordur. Kendi halkına ihanet ettiğini bilmiyordur veya biliyordur. Ama aklı başında olan şöyle bir bakar yaptığı hareketin oradaki halka bir faydası var mı? Yok. Oraya yatırım gidiyor mu? Yok. Yatırımı engelliyor musun? Yok. Oradaki yolları engelliyor musun? Engelliyor. Okulları engelliyor musun? Engelliyor. Fabrikalar kurulmasını engelliyor musun? Engelliyor. O halde oradaki insanları hem fakir bırakıyorsun, hem cahil bırakıyorsun hem öldürüyorsun hem de kendi halkına ihanet etmediğini söylüyorsun. Buna kim inanır. Hiç kimse bilerek ihanet etmez. Ama kendi halkının aleyhinde çalışıyorsan. Yapmış olduğun hareketler, eylemler kendi halkın neticesinde bir sonuç doğuruyorsa bil ki kendi halkına ihanet ediyorsun. Bu terör örgütü kendi halkına ihanet ediyor. Birçoğu da belki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır. Hepsi değilse bile birçoğu. Peki halkına ihanet eden terörü örgütünü nasıl kendine getireceğiz. Onunda yolu birlik beraberlikten geçiyor. Yine biz doğruları söyleyeceğiz. Birlik, beraberliğimizi söyleyeceğiz. Diyeceğiz ki sen ne yaparsan yap bu milletin birliğini beraberliğini bozamazsın. Kazanma şansın da yok. Kazanma şansı yok, kesinlikle kaybedeceksin. Herkese zarar veriyor, başta da kendine zarar veriyorsun. O halde niye bu mücadeleye giriyorsun. Çünkü iradeleri kendinde değil. Dış güçlerin maşası. Niye dış güçlerin maşası.İstiyorlar ki Türkiye bu coğrafyada bağımsız karar alamasın, mazlum milletlerin umudu olmasın, ekonomisiyle, demokrasisiyle diğer ülkelere örnek olmasın. Ama inşallah millet birlik ve beraberliğiyle terör belasını yenecektir. Adım gibi eminim ki bu terörün kazanma şansı yok sadece zarar verme potansiyeli var. Bu aziz millet bir olursa bir olursa beraber olursa bu terörün verdiği zarar karşısında birlik ve beraberliğini korursa inşallah bu terörü belirli bir noktaya getiririz. Getirebilmek mümkün çünkü ben devletime ve milletime güveniyorum.”

Milli Savunma Bakanlığı yaptığı dönemde birçok şehit cenazesine katıldığını kaydeden Yılmaz, “Vatan sağ olsun’ diyenleri işitin. Dün vardı ‘Bir Ali gider bin Ali gider’ diyordu. Bu millet bin yıldır gösterdi ki bin sefer ölmüş ve küllerinden bin sefer yine doğmuştur.” diye konuştu.

HACDAKİ İZDİHAMLA İLGİLİ

Hacda şeytan taşlama sırasında hayatını kaybedenlerle ilgili de konuşan Yılmaz, "Onlar da bizim din kardeşimiz, bu da gösteriyor ki bizim eğitim almamız, daha çok özen göstermemiz ve her kötü duruma hazırlık olmamız lazım.” ifadesini kullandı. TBMM Başkanı Yılmaz, daha sonra vatandaşlarla bayramlaştı.