Türkiye'de 7 Haziran yapılacak seçimlerinde milletvekili olmak için 182 kişi bağımsız, adaylık için il seçim kurullarına müracaat etti. Bağımsız vekillik için 6 kişinin müracaatta bulunduğu Bursa’da, bioenerji uzmanı olarak çalışan Siyasettin Özaydın ismiyle dikkati çekiyor. Propaganda çalışmalarında ismini öğrenen vatandaşların gülümsediği Özaydın, az oy almasının moralini bozmayacağını söyledi.

Bursa’daki bağımsız adaylardan en dikkat çekici isim Siyasettin Özaydın. Dünyada özlü sözler kitabı yazan tek kişi olduğunu iddia eden Özaydın, toplumun yaşadığı sorunları devletin üst kademesinde dile getirmek için yola çıktığını söyledi. Özaydın, isminin hikayesini ise şöyle özetledi: “Karadeniz doğumluyum ama dünya ülkesinin Türkiye ilinden olduğumu söyleyebilirim. İsmimizle ilgili farklı düşünenler olabilir; ama siyaset hayatımızın bir parçası, ismimle gurur duyduğumu söyleyebilirim. Babamın koyduğu orijinal ismim, Kurtuluş Savaşı’nda büyük dedelerimizin birbirini kaybetmiş. Soyadlarının olmamasından kaynaklanan kayıp nedeniyle dedemin babama nasihati çocukların isimleri birbirine benzer olsun’ Bu benzerliği de manalandırarak koyun’ diye özellikle belirtmiş olmasından kaynaklanan bir isim silsilesi. İsmimizden memnunuz. İsmimin manasının yaşamak için de elimizden geldiği kadar gayret gösteriyoruz. Babamın adı Hüsamettin, çocuklarına da; Alaattin, Şemsettin, Hayrettin ve Siyasettin ismini vermiş."

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Cumhuriyet tarihinden bugüne gerçekten milleti temsil edebilecek nitelikte ve nicelikte bir vekil görmediğini öne süren Özaydın, vekil olduğu taktirde kimsenin yapmadıklarını yapmakla mesaiye başlayacağını dile getirdi. Dünyanın globalleşmesine rağmen Türkiye’nin yem olarak kullanıldığını ileri süren Özaydın, ülkenin MİT müsteşarı tarafından yönetilecek duruma gelmesinin esef verici olduğunu savundu.

SEÇİM SLOGANI DA HAZIR

Hayatını, tecrübelerini özü sözlere döktüğünü anlatan Özaydın, şunları kaydetti: "Çok şeyi kısaca anlatmak özlü sözle anlatmak mümkün. Düşünmeyen milletler zenginliklerin üzerinde fakir gezerler. Kalkınma bakanları, ülkeyi kalkındırmamak için kömüre destek vermişlerdir ama bu ülkenin milli değeri bora hiç destek vermemişlerdir. Bunlar esef verici şeylerdir. Seçimlerde kullanacağım slogan ise; ‘Düşünen bir millet istiyoruz’ olacak. Az oy alırsam moralim bozulmaz biz dava adamıyız. Bizi tanıyan insanlar kararlı ve istikrarlı olduğumuzu bilirler. Devletin kurumlarını milletin düşünce gücünü harekete geçirecek şekilde çalışacağız, İnsanları uyandıracağız. Milletvekilliği kimliğini aldıktan sonra hayatımı insanları uyandırmak için kullanacağıma söz veriyorum. Ülkede oynanan oyunlar insanların düşünce gücünü yok etmek için planlanmıştır."

İLK İCRAATI NE OLACAK?

İlk icraatının tespit ettiği sorunları bakanlıklar nezdinde dile getireceğini belirten Siyasettin Özaydın, "İnsanlarımız maalesef öğrenilmiş çaresizliği yaşamak için programlanmış. ‘Bağımsız kazanamazsın’ diyorlar, ama biz yanlışlıkları daha üst seviyede müdahil olmak için varız. İsmimle ilgili insanlar manasını soruyorlar genellikle. Bir eşi daha olduğunu duymadım. Gerçekten siyasi bir hayatın içinde, Aydının özü olmak için gayret ediyoruz. Aslında ismim ‘Siyasaddin’. Türkiye’de zamanında isimlerle ilgili çok baskı yapıldığı için nüfus memurunun Siyasettin’i yazmasıyla mana da bozulmuş. ‘Siyasaddin’ din siyaseti yapan ve bunu öğreten kişi anlamına geliyor." dedi.

Seçim propagandalarına başlayan Siyasettin Özaydın, girdiği işyerlerinde de güler yüzle karşılanıyor. Özaydın’ın ismini duyan vatandaşlar, şaşkınlıklarını gizleyemiyor.