Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, OHAL konusuyla ilgili "Sürecin sıkıyönetim gibi anlaşılmaması lazım, özellikle millete karşı OHAL uygulanmıyor, devletin bazı unsurlarına karşı uygulanacak" dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İtalya’nın Türkiye Büyükelçisi Luigi Mattiolo’yu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nda kabul etti.
Bakan Eroğlu, Türkiye ile İtalya arasında yakın ilişkilerin, ticari münasebetlerin olduğunu kaydederek, "O yüzden biz Türkiye ile İtalya arasındaki işbirliğini daha da arttırmak istiyoruz. Esasen bizim de Bakanlık olarak İtalya ile ticari münasebetlerimiz var. Özellikle Twinning Projesi kapsamında, Su Yönetimi Genel Müdürlüğümüz ortak bir proje yaptı İtalya ile birlikte. Ayrıca Devlet Su İşleri, İstanbul’da Cumhuriyet İçme Su Arıtma Tesisi orayı da bir İtalyan iş firması ile birlikte Türk firması birlikte yaptı. Biz de 3 tane yatırımcı genel müdürlüğümüzün İtalya ile sıkı münasebetleri var. Su Yönetimi Genel Müdürülüğü, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü bir de Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün İtalya ile güzel çalışmaları var. Biz bundan memnunuz, inşallah işbirliğimizi daha da arttıracağız. Bakanlığımız, İtalya ile her türlü işbirliğine hazırdır" diye konuştu.
"Herkes için çok zor bir dönem"
Mattiolo ise, herkes için çok zor bir dönem olduğunu ama özellikle Orman ve Su İşleri Bakanlığının sektörü ile İtalya tarafının işbirliğini arttırmak için çok da iyi bir fırsat olduğunu ifade etti.
"Her şey millet için"
Bakan Eroğlu, OHAL ilan edilmesi ile ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:
"Sürecin sıkıyönetim gibi anlaşılmaması lazım. Özellikle millete karşı OHAL uygulanmıyor, devletin bazı unsurlarına karşı uygulanacak. Milletimiz rahat olsun özellikle ekonomi alanında, iş adamlarımız, sanayicilerimiz için hiçbir engel yok hatta onların önünü açacağız, turkuvaz halı sereceğiz. Bazıları bunu saptırmak istiyor sıkıyönetim gibi, öyle bir durum yoktur. Vatandaşlarımız, iş adamlarımız, sanayicilerimiz işine gücüne baksın. Her zamankinden daha hızlı yatırımlar yapılacak, iş adamlarımıza, sanayicilerimize her zamankinden daha çok destek vereceğiz, işlerini daha da kolaylaştıracağız. Devletin bazı unsurlarına karşı çıkarılan bir olağanüstü haldir. Her şey millet için."