Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, bazı illerde kurulan 'kadına şiddeti önleme ve izleme merkezleri'ni, önümüzdeki günlerde yönetmeliği çıkar çıkmaz başka illere de kuracaklarını söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Prof. Dr. Ayşen Gürcan, ziyaretlerde bulunmak üzere Düzce'ye geldi. İlk olarak Düzce Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Gürcan, "Düzce halkı, huzur ve barış içinde yaşayan örnek şehirlerden biri. Birçok kültür olmasına rağmen hep beraber barış ve huzur içinde yaşayan örnek şehir. Düzce'nin yaşadığı deprem var. Önemli bir deprem atlattı. Ondan sonra yapılanması ve gösterdiği dayanışmayı kutluyorum. Düzce'ye bu anlamda ne tür katkılar getirebiliriz, bunun için buraya geldik. Yapabileceğimiz hizmetler adına bugün incelemelerde bulunacağız." dedi.

Bolu ve Adana'da yaşanan iki kadın cinayetinin hatırlatılması üzerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Prof. Dr. Ayşen Gürcan, "Kadın cinayetleri konusunda Bakanlığımız yıllardır çalışıyor. Bununla ilgili kanuni düzenlemeler ve uygulamalar noktasında bir hayli yol katettik. Şiddet önleme ve izleme merkezlerimiz var, onlar hayata geçirildi. Önümüzdeki günlerde yönetmeliği çıkar çıkmaz başka illere de kuracağız. Düzce için de düşünülebilir. Sadece ev içi cinayetler dediğimiz cinayetlerin sosyal, kültürel analizleri yapılması gerekiyor. Ciddi önlemler alındı zaten. Ama bunların sayısını azaltmak adına elimizden geleni yapıyoruz." ifadelerini kullandı. Bakan Gürcan, daha sonra Düzce Belediyesi'ni ziyaret etti ve ardından esnaf ziyaretlerinde bulundu.