Kalkınma Bankı Lütfi Elvan, meydanlarda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara hitaben, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘tamam’ deyinceye kadar demokrasi nöbetine devam edeceğiz” dedi.
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Ankara Kızılay Meydanı’nda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlarla bir araya geldi. Elvan, FETÖ mensuplarının 15 Temmuz’da gerçekleştirdiği darbe girişimine karşı koyan vatandaşlar hakkında, “Ülkenin birliği, bütünlüğü için Ankara’da 15 Temmuz’da göğsünü tanklara, silahlara siper eden vatandaşlar birer demokrasi kahramanıdır” diye konuştu.
“Batı ülkeleri, FETÖ’nün darbe girişimine karşı sessiz kaldı”
Batı ülkelerinin 15 Temmuz’daki darbe girişimine sessiz kaldığını aktaran Elvan, “Darbe girişimine direnen vatandaşlar dünyaya Türk milletinin gücünü gösterdi. Batı ülkeleri, FETÖ’nün darbe girişimine karşı sessiz kaldı, demokrasiden yana olduğunu gösteremedi. Demokrasi ve milli irade için göğsünü siper eden şehitlere Allah’tan rahmet diliyorum. Darbe girişimi sırasında şehit olanlar, İstiklal mücadelesi veren şehitlerle aynı yerdedir” ifadelerini kullandı.
“Bunların köklerini kazıyacağız”
Fetullah Gülen’in Türkiye’ye iade edilmesi konusuna değinen Elvan, “Bu ihanet şebekelerine karşı, bu çakallara, bu şerefsizlere karşı mücadelemizi sürdüreceğiz ve bunların köklerini kazıyacağız. Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki, Emniyet’teki, tüm kamu kurumlarındaki köklerini Allah’ın izni ile kazıyacağız. Vatandaşların desteği devam ettiği sürece bu mücadele sürecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘tamam’ deyinceye kadar demokrasi nöbetine devam edeceğiz. FETÖ’cülerle işbirliği yapanlar kimlerse hesabını soracağız, sonuna kadar hesabını soracağız, hiç kaygınız, tereddüdünüz olmasın, hepsinin hesabını soracağız” şeklinde konuştu.
Kızılay Meydanı’ndaki kalabalığa, “Sizler 2002 yılından beri dimdik ayakta duruyorsunuz” diyen Elvan, şöyle devam etti:
“Sizler dik durduğunuz sürece bizler de dik durmaya devam edeceğiz. Sizler 2002 yılından beri dimdik ayakta duruyorsunuz. Cumhurbaşkanımız dik durdu, Başbakanımız dik durdu, hükümetimiz dik durdu, millet olarak sizler dik durdunuz.”