AK Parti tarafından Bingöl'den Diyarbakır'a kaydırılarak buradan aday gösterilen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, kendi köyünde şok edici bir sandık sonucuyla karşılaştı. Yılmaz'ın köyü Şabanköy'de sandıktan HDP birinci çıktı. Köyde 143 geçerli oyun 96'sını HDP alırken, AK Parti 38 oyda kaldı.

AK Parti, dün gerçekleştirilen genel seçimlerde Doğu ve Güneydoğu'da çok ciddi oy kaybına uğradı. Bugüne kadar AK Parti'ye verdiği yüksek oy oranlarıyla ‘kale' olarak tabir edilen Bingöl'de HDP çok az farkla ikinci milletvekilini kaçırdı. Bu arada Bingöl merkeze bağlı olan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın köyü Şabanköy'de de sandıktan şok edici bir sonuç çıktı. Yılmaz'ın akrabalarının yaşadığı köyde birinci parti HDP oldu. Sandıktan HDP'ye 96, AK Parti'ye 38, MHP'ye 1, Türk Parti'ye 2 oy çıkarken, 1 oy da Hak-Par'a çıktı. 21 oy da geçersiz sayıldı. HDP'nin 10 milletvekili çıkardığı Diyarbakır'da aday olan Cevdet Yılmaz, ilk sırada bulunduğu için AK Parti'den seçilebilen tek isim oldu.

Bu arada seçim günü Şaban köyünde de tartışma yaşandı. Bingöl merkez ve merkeze bağlı köylerde incelemelerde bulunan İngiltere delegasyonu oluşturduğu ilk raporda; merkeze bağlı Şaban Köyü'nde bir Jandarma komutanının sandığın başında oturduğunu kaydetti. Bu sebeple köylülerle jandarma arasında tartışma yaşandığı kaydedildi.