Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Kıbrıs Barış Harekatı'ndaki ruh ve şuurun gelecek nesillere aktarılabilmesi için 20 Temmuz milli bayram ilan edilmelidir." dedi.

Kıbrıs Barış Zaferi'nin 41. yıldönümü münasebetiyle kutlama mesajı yayımlayan Kamalak, Kıbrıs Barış Harekatı’nın tarihin en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu kaydederek, "Bu zafer Batılı küresel güçlerin her türlü ambargo, tehdit, şantaj ve dayatmalarına karşı milletimizin ortaya koyduğu onurlu bir duruş ve destansı bir zaferdir. Kıbrıs Barış Harekatı'ndaki ruh ve şuurun gelecek nesillere aktarılabilmesi için 20 Temmuz Milli Bayram ilan edilmelidir." talebini aktardı.

'SAADET PARTİSİ'NİN RUHU KIBRIS BARIŞ ZAFERİNİ KAZANAN BU RUHTUR'

Saadet Partisi’nin de 20 Temmuz 2001 tarihinde siyaset sahnesine çıktığını hatırlatan Kamalak, “Elbette Saadet Partimizin 20 Temmuz'da kurulmuş olması bir tesadüf değildir. İşte Saadet Partisi'nin ruhu Kıbrıs barış zaferini kazanan bu ruhtur.
Kıbrıs zaferi İslam dünyasının Batılılara karşı son 300 yılda kazandığı en önemli zaferdir. Bu başarılı harekat ile Kıbrıslı kardeşlerimizin acı feryatları dindirilmekle kalmamış o günden bu yana Ada; barış, huzur ve istikrara kavuşmuştur. Böylesine önemli bir günün milli bayram ilan edilmesi bugün halen Kıbrıs’ı pazarlık konusu yapmak isteyenlere de en güzel cevap olacaktır." izahını yaptı.