Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, muhtemel bir seçimde AK Parti ile bir ittifak kurup kurmayacakları ile ilgili medyada yer alan haberlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. “Henüz böyle bir ittifak falan böyle bir şey yok.” diyen Kamalak, “Buna karşılık milletimizin, ülkemizin, coğrafyamızın hayrına olacak bir durum olduğunda elbette bu ittifak anlamında değil de üzerimize düşen her türlü görevi yaparız biz. Ama dediğimiz gibi doğmamış çocuğa don biçilmez.” diye konuştu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, parti genel merkezinde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı. Toplantı sonrası basın mensuplarının bazı basın yayın organlarında yer alan olası bir erken seçimde AK Parti ile Saadet Partisi’nin ittifak kuracağı iddialarını sorması üzerine Kamalak, “Anadolu’da güzel bir söz vardır. ‘Doğmamış çocuğa don biçilmez.’ diye. Biz bu ülkenin her türlü problemini çözmek için kendini adamış bir partiyiz. Henüz böyle bir ittifak falan böyle bir şey yok. Buna karşılık milletimizin, ülkemizin, coğrafyamızın hayrına olacak bir durum olduğunda elbette bu ittifak anlamında değil de üzerimize düşen her türlü görevi yaparız biz. Ama dediğimiz gibi doğmamış çocuğa don biçilmez.”

12 YIL AK PARTİ GENÇLİK KOLLARI BAŞKANLIĞINI YÜRÜTEN EROL SP’YE GEÇTİ

Öte yandan Kamalak, Saadet Partisi’ne katılan Kırklareli Babaeski ilçesi AK Parti Gençlik kolları kurucu başkanı ve 12 yıl bu görevi yürüten Hüseyin Erol’a parti rozetini taktı. Erol bundan sonraki süreçte Saadet Partisi Babaeski ilçe başkanlığı görevini yürütecek. Erol’a teşekkür eden Kamalak, “Su tabi mecrasını bulacaktır. Kardeşimize hoş geldiniz diyoruz diğer kardeşlerimizi de bekliyoruz.” dedi.

Tarım ve hayvancılıkla uğraştığını belirten Hüseyin Erol da, “AK Parti'nin gençlik kolları başkanlığını yürüttüm. Doğru Yol Partisi teşkilatlarında yetiştim ve burada bu aileye katılmaktan büyük mutluluk duydum. Buraya hep beraber yanlışları düzeltmeye geldim.” şeklinde konuştu.