Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Digitürk yayın platformundan bazı basın kuruluşlarının çıkartılmasını eleştirdi. Basına uygulanan baskıları kabul etmediklerini belirten Kamalak, “Basın alabildiğine özgür olmalı. Çünkü başta bir iktidar var. Basın özgür olmazsa iktidarın hele hele demokratik sistemin tam olarak gelişmemiş olduğu ülkelerde iktidarın yolsuzluklarını çok af edersiniz pisliklerini kamuoyu nereden öğrenecek.” diye sordu.

1 Kasım’da yapılacak erken seçim çalışmaları kapsamında dün Kayseri’ye gelen SP Genel Başkanı Kamalak, bu sabah basın mensuplarıyla kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

Kamalak, basın kuruluşlarına yapılan baskılar ve son olarak yayın platformu Digitürk’ten savcılık yazısıyla bazı televizyon kanallarının platformdan çıkartılmasını nasıl yorumlamak lazım? şeklindeki soruyu cevapladı. Parti olarak tüm insanların özgür olmasını istediklerini vurgulayan SP Genel Başkanı, basının daha da özgür olması gerektiğini vurguladı.

Basının iktidarın yolsuzlukları ve kirli işlerini ortaya çıkaracağını ifade eden Kamalak, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu özgürlük başkalarının hakkına tecavüz şeklinde algılanmamalı. Çünkü her şeyin olduğu gibi bireysel özgürlüklerin de bir sınırı var. Türkiye ve dünyada en fazla özgür olması gereken kurumların başında medya gelir. Basın alabildiğine özgür olmalı. Niye? Biz bunu Esad’a da söyledik. Çünkü başta bir iktidar var. Basın özgür olmazsa iktidarın hele hele demokratik sistemin tam olarak gelişmemiş olduğu ülkelerde iktidarın yolsuzluklarını çok af edersiniz pisliklerini kamuoyu nereden öğrenecek. Hiçbir yerden. İşte bu yolsuzlukları kirli işleri ortaya çıkaracak olan basındır. O münasebetle basına yapılan baskıları, haksızlıkları asla kabul etmiyoruz. Sanıyorum Ahmet Hakan’a yapılan saldırıya en ciddi eleştiriyi bizler yaptık.”