Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Kurban Bayramı mesajında, millet olarak her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe muhtaç olunduğuna işaret ederek, bombaların değil havai fişeklerin patladığı bayramlar diledi.

Kamalak açıklamasında, “Bayramlar bizi biz yapan ortak sevinçlerimiz, ortak coşkularımızdır. Kardeşliğimiz üzerinde oynanan kirli oyunu bozmak için bu bayram, birbirimizle daha sıkı kucaklaşalım. Türk'ü, Kürt'ü ile birbirimize daha sıkı sarılalım. Birbirimize güller verip, gönüller kazanalım. Çünkü ülkemiz içinde kardeş kavgası çıkarmak isteyenlere karşı verilecek en güzel cevap, inancımız doğrultusunda kardeşliğimizi daha da pekiştirmek olacaktır.” dedi.

Bayram mesajında, terörist saldırılarda şehit olan güvenlik güçlerine Allah’tan rahmet, ailelerine sabır dileyen Mustafa Kamalak, terörün hiçbir zaman karanlık emellerine ulaşamayacağını vurguladı. Kamalak, “Biz inanıyoruz ki aziz milletimiz sahip olduğu tarihi tecrübe, basiret ve feraset ile her zaman olduğu gibi bu karanlık oyunu yine boşa çıkaracaktır. Teröristler güvenlik güçlerimizin azmi, cesareti ve milletimizin kararlılığı karşısında hiçbir zaman karanlık emellerine ulaşamayacaklardır.” ifadelerini kullandı.

Mesajında, İslâm dünyasında yaşanan gelişmelere de yer veren Kamalak, şöyle devam etti: “Maalesef bu bayramda yine coşkularımız yarım, sevinçlerimiz eksik. İslâm dünyasından gelen canhıraş feryatlar, sevinçlerimize gölge düşürüyor. İslâm dünyası tarihin en büyük mülteci dramıyla karşı karşıya. Milyonlarca Suriyeli Müslüman yollara düşmüş, merhametine sığınacak bir vicdan arıyor. Plastik botlarla ülkelerinden kaçmaya çalışırken bebekleriyle beraber can veriyor. Oysa bu dünyada herkese yetecek kadar yer de var, nimet de var. Ancak âdil bir düzen yok. Eğer bugün milyonlarca insan aç ise, milyonlarca insan mülteci ise, milyonlarca insan en temel insani ihtiyaçlarını bile karşılamaktan uzak ise sorun âdil paylaşımdadır. Sorun sömürgeci zihniyetlerdir.”

“YERYÜZÜNDE TEK BİR MAZLUM KALMAYANA KADAR BU MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Herkesin barış ve huzur içinde yaşadığı adil bir dünyayı kurmanın mümkün olduğunu dile getiren Kamalak, “Müslümanların birlik ve kardeşlik içinde yaşadığı bir birlikteliği sağlamak mümkün. Bunun için yapılması gereken ayrılmak, parçalanmak değil, inadına birlik olmaktır. Bizi biz yapan değerlere daha sıkı bağlanmaktır. Gücümüzü birbirimizi yok etmek için değil, birbirimize yardımcı olmak için kullanmaktır. Biz Saadet Partisi olarak yeryüzünde tek bir mazlum kalmayana kadar bu mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin ve bütün İslâm âleminin mübarek Kurban Bayramı’nı kutluyor, acı ve feryatların yerini sevinç çığlıklarının aldığı, bombaların değil havai fişeklerin patladığı bayramlar diliyorum.” temennisini ifade etti.