Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak; Çanakkale Zaferi’nin, millet ve ümmet şuuru için bir anahtar olduğunu söyledi.
18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı münasebetiyle mesaj yayınlayan Mustafa Kamalak “Çanakkale Zaferi’nin millet ve ümmet şuurunun en önemli anahtarlarından biri olduğunu söyleyerek; “Çanakkale’deki şehitlerin arasında sadece Edirne’den Kars’a değil, Saray Bosna’dan, Halep’e, Şam’dan Filibe’ye, Beyrut’tan, Medine’ye, ırkı, rengi, dili farklı binlerce Müslüman vardır. İşte ümmet olmak budur. Ümmet olmak dirliği birlikte aramaktır.” diye kaydetti.
Çanakkale Zaferi’nin, adı tarihe altın harflerle yazılmış bir kahramanlık destanı olduğunu kaydeden Kamalak, “Bundan 100 yıl önce, sahip oldukları askeri ve teknolojik güce güvenerek Çanakkale’ye gelenler, milletimizin iman gücü karşısında asla unutamayacakları bir ders almışlardır. Çanakkale, bu aziz milletin hangi şart altında olursa olsun esaret ve dayatmaya boyun eğmeyeceğinin ispatıdır.” şeklinde ifade etti.

“ZAFER NUTUKLARIYLA GEÇİŞTİRMEK YERİNE ONDAN DERS ÇIKARILMASI GEREKİR”

Ancak tarihi olayları, zafer nutuklarıyla geçiştirmek yerine ondan ders çıkarılması gerektiğini vurgulayan Kamalak, “Bizim en büyük güvencemiz, birlik ve beraberliğimizdir. Bir ve beraber olunca neler yapabileceğimizin en anlamlı göstergesi ise Çanakkale zaferidir.” diye belirtti.

Çanakkale saldırısının tarihteki sayısız Haçlı seferlerinden biri olduğunu ve bu güçlerin Türkiye başta olmak üzere İslam dünyası üzerindeki karanlık emellerinden hiçbir zaman vazgeçmediğini kaydeden Kamalak, son dönemde İslam coğrafyasında yaşanan gelişmelerin bu karanlık emellerin bir sonucu olduğunu söyledi. Kamalak, “1915’de yapamadıklarını 2015’de çok daha sinsi ve tehlikeli planlarla gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Birlik ve beraberliğimizi bozmak için gerek ülkemizde gerekse İslam dünyasında her türlü fitne ve kardeş kavgasını körüklemeye çalışıyorlar. Bu oyunu bozmak, bu tehlikeli planı boşa çıkarmak için tıpkı 1915’de olduğu bugünde yeniden Çanakkale Ruhu’na ihtiyacımız var. Yeniden millet ve ümmet olma şuuruna ihtiyacımız var.” ifadelerini kullandı.