Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, "Günlerdir işi gücü bıraktılar, CHP'si, HDP'si, AKP'si Diyanet'le uğraşıyor. Maalesef sayın Cumhurbaşkanımız da bu polemiklerde başrol oynamaya başladı. Önceki gün çıktı, Diyanet'le ilgili büyük bir müjde vereceğini açıkladı. Peki ne çıktı müjdeden, son model zırhlı Mercedes. Bak Kütahya'dan sesleniyoruz. Çekin elinizi Diyanet'in üzerinden. Diyanet bu milletin en güzide kuruluşudur. Bu güzide kurumu kirli polemiklerinize alet etmeyin." dedi.

Milli İttifak'ın liderleri Prof. Dr. Mustafa Kamalak ile Mustafa Destici, Kütahya Zafer Meydanı'nda halka seslendi. İlk konuşmayı yapan Mustafa Destici, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı da tarafsızlık üzerinden eleştirdi. Destici, "Çerez parası diyorlar. Biz o çerezleri boğazınızdan çıkarıp, millete vereceğiz." diye konuştu.

Destici, şunları söyledi; "Zinayı serbest bırakanlara inat kurduk bu ittifakı. Domuz etini kasap raflarına koyanlara isyan olarak bu ittifakı kurduk. Pastanın üzerine ayeti kerimeleri yazanlara karşı bunu kurduk. Manevi değerlerimize karşı hiçbir dönemde bu kadar yozlaşma olmadı. Önünde prof titri bulunan iktidar partisinin yönetiminde bulunan biri, 'serok Tayyip Erdoğan, salllahu aleyhi vesellem' diyor. Bu bir sapkınlık değil mi. Salat ve selam yalnızca Allah'ın Resülü'nedir. Yeryüzünde bunu hak eden başka hiçbir kimse yoktur."

Sadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak ise "Oylar bölünmesin diye değil, ülke bölünmesin diye geliyoruz. Önceki gün Erzurum'daydık. Dört bir koldan yolları kapatmışlar. Saadet miting alanına giden yolları kesmişler. Gerekçe Mursi için maraton koşusu düzenlemişler. Dedik ki orada 'bre gafiller, meydanları kapatabilirsiniz ama gönüllere giden yolu kapatabilecek misiniz?' Şu an bir kısım gafiller alanın fotoğrafını çekiyor. Gönüllerin de fotoğrafını çekebilecek misiniz? Mesele değil. Bugün kardeşlerin buluştuğu, yüreklerin tutuştuğu gündür. Allah'ın izniyle bugün şafağın söktüğü bir gündür. Kardeşlerim Alperenler, yiğitler, mücahitler; 'biz bir ananın iki evladıyız, birlikte rahmet vardır' dedik. Sicili tertemiz, kadroları tertemiz iki kardeş parti olarak bir araya geldik. Sonra aziz milletimize seslendik. 'Sen de gel kardeşim' dedik. Sen de gel aziz milletim, sen de gel Kütahyalım. Gel ki bir olalım, diri olalım. Gel ki Kütahyamızın problemlerini el ele verip birlikte çözelim." şeklinde konuştu.

İktidar ve muhalefetin kısır polemiklerle milleti oyaladığını vurgulayan Kamalak, "Son örneğini Diyanet tartışmasında gördük. Günlerdir işi gücü bıraktılar, CHP'si, HDP'si, AKP'si Diyanet'le uğraşıyor. Maalesef Sayın Cumhurbaşkanımız da bu polemiklerde başrol oynamaya başladı. Önceki gün çıktı, Diyanet'le ilgili büyük bir müjde vereceğini açıkladı. Peki ne çıktı müjdeden, son model zırhlı Mercedes. Bak Kütahya'dan sesleniyoruz. Çekin elinizi Diyanet'in üzerinden. Diyanet bu milletin en güzide kuruluşudur. Bu güzide kurumu kirli polemiklerinize alet etmeyin" diye konuştu.

"Her reklamda yerli tank, yerli helikopter, yerli uçak yapmış gibi gösteriyorlar." diyen Kamalak, "Kütahyalı kardeşim sizlere soruyorum. Kütahya'da helikopter fabrikası var mı? Son zamanlarda böyle bir fabrika kuruldu mu, bizim mi haberimiz yok? Peki uçak fabrikası var mı? Nerede yapmışlar bu uçak fabrikasını? Bir sürü yani son elli yılda buraya ne gibi yatırım yapılmış ise hepsi alıp götürülmüş. Gençlerimiz gidiyor. Bakın iş yok. Evlenmek isteyenler evlenemiyor. İmkan yok. Evlenenlerin çoğu geçim sağlayamıyor. Boşanmalar maalesef alabildiğine devam ediyor. Tek yaptıkları şey milleti kandırmak. Ama bu sefer ne Kütahyalımız nede bütün olarak aziz milletimiz kalmayacaklardır. Bu sefer gerçekle sahteyi, aslı ile aziz milletimiz birbirinden ayıracaktır."