Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, hakim ve savcıların verdiği kararlardan dolayı tutuklanmalarını eleştirdi. Kamalak, "Acaba kararı bozulan hakimlerden bu zamana kadar hiç tutuklanan oldu mu? Cumhuriyet tarihinden bu yana kaç sefer darbe yaşadık. Darbe dönemlerinde bile karardan dolayı tutuklanan bir hakim olmuş mudur?" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak ve eski BBP Başkanı Mustafa Destici, seçim çalışmalarına Eminönü'nde devam etti. Liderler, Beyazıt Camii'nde kıldığı Cuma Namazı sonrası Kapalı Çarşı'da esnaf ziyareti yaparak vatandaşlarla bir araya geldi. Kamalak ve Destici, vatandaşlara karanfil dağıttı, esnaf ile sohbet etti. Ardından iki lider gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

MİT'e ait TIR'lar ile ilgili karar veren savcıların tutuklanmasını doğru bulmadığını belirten Kamalak, "Yerel mahkemelerin vermiş olduğu kararların aşağı yukarı yüzde 60'ından fazlası yargıtay tarafından bozuluyor. Acaba kararı bozulan hakimlerden bu zamana kadar hiç tutuklanan oldu mu? Ayrıca yüksek yargıtayımızın vermiş olduğu kararlar da zamanla birbiriyle çatışıyor. Ve içtihatta birleşme kararları burada buluşuyor. Acaba içtihat noktasında olan yüksek yargının çelişen kararlarından dolayı bu zamana kadar tutuklanan bir yargıtay üyesi olmuş mudur? Çok daha önemlisi cumhuriyet tarihinden bu yana kaç sefer darbe yaşadık. Darbe dönemlerinde bile karardan dolayı tutuklanan bir hakim olmuş mudur?" diye konuştu.

Seçim barajını yıkacaklarını anlatan Mustafa Destici ise "Türkiye'de dünyanın en büyük barajı bu İttifak ile birlikte bu barajın son seçimi olacaktır diye düşünüyorum. Ve milletin tercihinin temsilde adaletin mecliste bundan sonra daha yüksek oranda temsil edilmesinin önündeki engellerde kaldırılacak bir adım olarak nitelendiriyorum." açıklamasını yaptı.

'TRT VE ANADOLU AJANSI İKTİDARIN ÇİFTLİĞİ Mİ?'

TRT ve Anadolu Ajansında yer almadıklarını kaydeden Destici şunları söyledi: "TRT ve AA maalesef iktidarın çiftliği mi? Oradaki yöneticiler iktidarın marabaları, çalışanları da uşak mı? Bu yakıştırmayı onlara yapmak istemiyorum. Ama maalesef şu an da öyle bir durum var. Bakın 2 tane siyasi parti ittifak yapmış, TRT burada yok. Mesela AA her hafta 2-3 günde bir editör masası diye bir program yapıyor. Bütün iktidarın yöneticilerini, bakanlarını, milletvekillerini çağırıyor. Ama daha muhalefetten bir kişiyi bu editör masasına misafir etmedi. Yani AA, TRT hepimizin ajansı. Devletin milletin paraları ile iş yapıyor. "

'HAKİMLER VE SAVCILAR VİCDANI VE İKTİDAR BASKISI ALTINDA SIKIŞMIŞ VAZİYETTE'

Hakimlerin ve savcıların iktidar tarafından çok büyük bir baskı altında olduğunu vurgulayan Destici, "Bir hakim yanlış bir karar verebilir. Ama vermemesi lazım. Kararlarında çok titiz olmaları lazım. Onun ötesinde vicdanlarına göre karar vermeleri lazım. Ama maalesef hakimler ve savcılar vicdanları ve cüzdanları arasında sıkışmış vaziyette. Şuan da bence vicdanlarıyla iktidarın baskısı altında sıkışmış vaziyetteler. Bu baskıdan hakim ve savcılarımızın kurtulması lazım. Hangimiz bu uygulamaların, adil, tarafsı olduğunu söyleyebilir. Hiç birimiz bunu söyleyemeyiz. Biz herkes için adalet istiyoruz. MİT TIR'larının içinde yardım malzemesi değil silah olduğunu çok iyi biliyorum. Siz hakim savcıyı niye tutukluyorsunuz ki. Eğer bir suçu varsa yanlış bir karar verdiyse tutuksuz da yargılanabilmeli. Ama burada Bir göz dağı verme bir sindirme bir öç alma bir hesap alma duygusunun önde olduğunu görüyoruz. Bu da bizi ülkemizin geleceği adına endişelendiriyor. Ve üzüyor." şeklinde konuştu.

Kamalak ve Destici, esnaf ziyaretlerinin ardından Eminönü'nden ayrıldı.