Milli İttifak liderlerinden Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Dört partimiz kapatıldı. Ama dördüncü partimizi, Fazilet Partimizi gerçekte AK Parti’nin kurucuları kapattırdı. Resmiyette Anayasa Mahkemesi kapatmış oldu ama gerçekte AK Parti’nin kurucu üyeleri milletvekilleri kapattı." dedi.

Samanyolu Haber'de Abdullah Abdulkadiroğlu’nun sorularını cevaplayan Kamalak, Fazilet Partisi’nin kapatılmasını önlemek için Meclis’te yapılan Anayasa değişikliğinin perde arkasını açıkladı.

"111 milletvekilimiz vardı, A Parti’nin kurucusu arkadaşlar partinin yarısı Fazilet’in kapatılmasını önleyecek anayasa değişikliğini engelledi." diye konuştu.

Kamalak, şunları söyledi: "Evet, 4 partimiz kapatıldı. Ama dördüncü partimizi, Fazilet Partimizi gerçekte AK Parti’nin kurucuları kapattırdı. Resmiyette Anayasa Mahkemesi kapatmış oldu ama gerçekte AK Parti’nin kurucu üyeleri milletvekilleri kapattı. Şöyle; Fazilet Partisi hakkında kapatma davası açıldığında ben milletvekiliydim, Anayasa Komisyonu üyesiydim. Merhum Ecevit ile görüşmeler oldu dendi ki; 'Türkiye partiler mezarlığına dönüştü, bunu engellememiz lazım. Fazilet Partisi'nin kapatılmaması lazım.' diye... Ne yapalım? O zaman Anayasa'nın 69. Maddesi'nde bir değişiklik yapmak gerekiyordu. O da şu; Anayasanın zaten 15. ve 38. maddelerine göre bir kimsenin suçlu sayılabilmesi için haklarında kesinleşmiş yargı kararı bulunması lazım. Madem ki parti de bir tüzel kişidir. O halde 'partinin suçlanabilmesi için onun adına hareket eden organlarının suçluluğunun sübut bulması gerekir' denildi. Anayasanın 69. Maddesi'nde bu yönde bir değişiklik yapalım, diye konuştuk. Merhum Ecevit ve bazı arkadaşları belirli yerlerle görüşme yapıldı. Ama 'tek başına bir madde değişikliği uygun düşmez' gerekçesiyle bunun yanına başka maddeler de ekleyelim, denildi. Üç madde üzerinde anlaştık ve Anayasa Komisyonu'ndan geçti. Ancak Genel Kurul'a inerken, bu referandum ihtimaline karşı halk milletvekillerinin özlük haklarından dolayı tepki gösterebilir, diye o madde çıkarıldı. Genel Kurul'a iki madde indi. Biri cumhurbaşkanının görev süresinin 5+5 olması, diğeri de Fazilet Partisi'ni kurtaracak olan Anayasa'nın 69. Maddesi'ndeki düzenleme... Bu arkadaşlarımız, zaten ayrılık rüzgarı esiyor gibiydi parti içerisinde... Bu arkadaşlarımız dediler ki; bu Demirel’in görev süresini uzatmak anlamına gelir dediler ve 'biz yokuz' dediler, partinin kararına uyulmadı. 5+5 oylama olumsuz sonuçlandı. DSP'deki arkadaşlar haklı olarak 'siz kaç kişisiniz' dediler. Biz mahcup olduk. Biz 111 kişiydik ama bu arkadaşlar o maddeyi kabul etmeyince ikinci maddeyi oylama sunamadık. Şu an diyorlar ki, 4 partimiz kapatıldı. 4. partiyi siz kapattınız. Şimdi 5. partimiz diyor. 5. parti derken de AK Parti’yi kastediyorlar. AK Parti Milli Görüş’ün 5. partisi değildir. Zaten gömlek çıkarmakla bu yoldan ayrıldıklarını kendileri ifade ediyorlar." diye konuştu.