Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, vermeyi taahhüt ettikleri iki maaş ikramiyenin hesabının, Ak Saray'ın maliyeti kadar tutmadığını söyledi. Ak Saray'ı beton yığını olarak nitelendiren Kamalak, "Bu ülke zengindir. Ama israf ediliyor, çarçur ediliyor, gasp ediliyor, çalınıyor." dedi.

SP ile Büyük Birlik Partisinin (BBP) genel seçimler için oluşturduğu Milli İttifak'ın Gaziantep'teki seçim koordinasyon merkezi, SP Genel Başkanı Kamalak ve BBP eski Genel Başkanı Mustafa Destici'nin katılımıyla açıldı. Dualar eşliğinde gerçekleştirilen açılışın ardından ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Destici, PKK terörüne dikkat çekerek, hükümete yüklendi. Destici, "Bugün terör belasından, PKK'nın meşrulaştırılmasından, Türkiye'mizin, Güneydoğu Anadolu'muzun bir bölgesini fiili olarak özerk hale getirilmesinden, PKK'nın silahlı unsurlarıyla bölgede cirit atmasından tutun da, kendi mahkemesini, kendi vergi dairesini, kendi kolluk güçlerini oluşturmasına kadar her şey gözlerimizin önünde olup bitiyor. Malesef Türkiye'yi yönetenler sanki bunda hiçbir sorumlulukları yokmuş gibi onlar da şikayet ediyorlar. Siz kimi kime şikayet ediyorsunuz? Bütün PKK'nın şu anda geldiği noktanın sorumlusu sizsiniz. Açıkça ifade ediyorum. Oslo'da başlayan süreci Dolmabahçe ile taçlandıran sizsiniz. Bugün 'Kürt sorunu yoktur ya da izleme komitesini ya da Dolmabahçelerini doğru bulmuyorum' düşünceleri asla kabul edilemez ve asla bizim indimizde bir inandırıcılığı yoktur." dedi.

Destici, şöyle devam etti: "Irak'ın kuzeyini nasıl özerk bir hale getirdilerse, Suriye'nin kuzeyinde nasıl geçici bir yönetim oluşturdularsa, hedefleri Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu'sunda da böyle bir bölge oluşturmak. Ama herkes şunu bilsin. Bu büyük Türk milleti, bırakın bu ülkenin bir parçasını bir çakıl taşını dahi vermeyiz. Rüyalarınızı kabusa, hayallerinizi zindana çeviririz. Herkes bunu böyle bilecek."

SP Genel Başkanı Kamalak da hiçbir çalışan kesimin, emeklinin, asgari ücretlinin net olarak bin 500 TL'nin altında almayacağını kaydetti. Kamalak, "Bize 'Parayı nereden bulacaksınız?' diye soruyorlar. Bu ülke zengindir. Ama israf ediliyor, çarçur ediliyor, gasp ediliyor, çalınıyor. Nitekim, hükümet sözcüsü 45 yıllık siyaset adamı Bülent Arınç Bey, geniş bir kitleye hitaben canlı yayında, 'Eğer israfı önlesek, sizden vergi almamıza lüzum kalmaz' diyordu. Doğru söylüyor. Demek ki kaynak var. En basitinden, Ak Saray diye beton yığını var ya, mühendislerimiz, 'Onun en az maliyeti 10 milyar lira' diyor. Bizim esnafımıza, emeklimize, şu an sosyal yardım alan kardeşlerimize vereceğimiz iki maaş ikramiye diyoruz ya, onların hesabını yaptık, 10 milyar tutmuyor. Bu mevcut iktidar her yıl faiz babalarına, açın Resmi Gazete'yi, 2015 yılı bütçesine bakın, 54 milyar lira faiz ödüyor. Kaynak yoksa nereden ödüyordu bunları? Para babalarına buluyorsun, fakir fukaraya gelince 'Yok' diyorsun." şeklinde konuştu.

Faiz polemiğini de hatırlatan Kamalak, "Faiz polemiği yaşandı ya, Cumhurbaşkanı, iki bakan ile Merkez Bankası Başkanı'nı da vatan haini ilan ediyordu. O polemiğin sizlere getirdiği yük, 151 milyar 200 milyon liradır. İşte sana kaynak. Bu, alındığı yabancı ülkeye aktarılıyor. Türkiye'nin şu anki dış borcu, 650 milyar dolar civarında. Bunun 432 milyarı dolar cinsi dış borcumuzdur. Bu polemik münasebetiyle doların fiyatı 35 kuruş arttı. Şu halde, 432 milyar çarpı 35 kuruş, sırtımıza binen, sırtınıza binen yük 151 milyar 200 milyondur. Bunlara sahip olsaydık, demek en az 604 bin 800 gencimize iş imkanı sağlamış olacaktık." açıklamalarını yaptı.

Konuşmaların ardından, iki genel başkan akşam namazını kılmak için birlikte Hayri Zengin Camii'ne geçti.