Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Türkiye’nin dost olduğu bir tek komşu kalmadığını son olarak KKTC ile de kavgalı hale gelindiğini söyledi.

Milli İttifak liderleri Mustafa Kamalak ve Mustafa Destici aday tanıtım toplantısı için Sivas’a geldi. Kangal Ağa Konağında basınla bir araya gelen
liderlerden Mustafa Kamalak, 1994-95 yıllarında Sivas’ta İktisadi ve İdari bilimler Fakültesinin kurucu dekanlığını yaptığını ve binanın tadilatı için Sivaslıların desteğini gördüğünü kaydetti. Kamalak, “Siz eğer derdinizi iyi anlatırsanız, Sivaslı gereken desteği verir. Burada 5 milletvekilliği var, biz bunların tamamına talibiz. Eğer biz meramımızı anlatır ve istemesini bilirsek, Sivas’ın yiğit insanları batılın peşine düşmeyecektir. Ben bunu üniversite hocalığım zamanında bizzat tecrübe ettim.” ifadesini kullandı.

“CHP veya iktidar partisi bu zamana kadar güzel ilimize ne verdiler. İşsizliğimi çözdüler, gelir dağılımında adaletimi sağladılar. Dış borcumu kapattılar.” diye soran Mustafa Kamalak, şöyle devam etti:“Bakmayın siz İMF’ye borç yok dediklerine. Bu musluğu kısarken borç barajlarını açtılar. Şuan Türkiye’nin dış borcu 650 milyar dolar civarında. Bu Türkiye kazancından bu kadar fazla harcama yapmış demektir. Bildiğiniz gibi dolar yayından fırlamış ok gibi bir türlü durdurulamıyor. Hükümete yakın medya bu artışı görmek yerine bir puan gerilediğinde dolar düştü diye haber yapıyor. Günlük dalgalanmaya bakarak yalan yanlış bilgi pompalanmaya çalışılıyor. Biz doğrusunu söyleyeceğiz. Biz halkımızın problemlerini çözmek üzere geliyoruz. Türkiye’nin ufkunu açmak durumundayız. Adil bir hukuk sistemi, üreten bir ekonomi, adil bir paylaşım, nitelikli bir eğitim, özgür bir basın ve gerçekten bağımsız bir Türkiye. Biz bunları vadediyoruz.”

“KOMŞULARIMIZDAN DOSTUMUZ KALMADI”

'Şuan Türkiye’nin dost olduğu bir tek komşu kalmadığını son olarak KKTC ile de kavgalı hale gelindiğini' savunan Kamalak, şunları söyledi; “Kurtarmak için askeri birliklerimizi ve aziz milletimizi harekete geçirdiğimiz kardeş veya yavru vatanımız Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile de aramız açılmış durumda. Biz 2 milyar nüfuslu İslam alemini bir araya getirmeyi düşünüyoruz. Başka çaremiz yok. Kardeşlerin bir araya gelmesinden Türkiye için başka çıkar yok yok. Tüm İslam alemi Türkiye’ye bakıyor. Türkiye’de de o kardeşlerimizin dersini dert edinen iki kardeş parti bir araya geldi. Diğerleri hepsini batıya çevirerek baba katillerine aşık olmuşlardır. Biz Necip Fazıl gibi ‘Durun kalabalıklar o cadde çıkmaz sokak’ diyoruz. Kurtuluş kendi bünyemizde, kardeşlerin el ele vermesindedir. İşe de buradan başlamamız lazım. Kurtuluş Savaşı'nın temel kararları burada alınan kararlarla oluşturuldu. Şimdi inşallah İslam aleminin Kurtuluş harekatını buradan başlatacağız."