Saadet Partisi(SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, partisinin Erzincan aday tanıtım toplantısına katılmak üzere Erzincan’a geldi. SP Genel Başkanı Kamalak, parti binasında yapılan aday tanıtım toplantısında yaptığı basın açıklamasında iktidar ve muhalefeti eleştirirken, yaşanan terör olaylarında ölen teröristler için onlar da ana kuzusu ifadesini kullandı. Kamalak, ayrıca TRT’nin kendilerine yer vermediğini söyleyerek, "Korkunun ecele faydası yok." dedi.

SP Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak’a, partisinin Erzincan Milletvekili tanıtımında SP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman, SP İl Başkanı Gültekin Telçeken ve partililer katıldı. SP Genel Başkanı Kamalak; “Eğer asıl olarak ketmeder doğruları milletimize duyurmazsanız emin olun ahirette tutarım yakanızı. Çünkü millet olarak doğruyu bulmak mecburiyetindeyiz. Erzincan sürekli göç veriyor. Buna bağlı olarak ta milletvekili sayısı sürekli düşüyor. Sayı bir zaman 4’tü sonradan 3’e düştü. Şimdi de ikiye düştü. Allah aşkına geriye dönüp bir bakınız. Bizden sonra buraya hangi fabrikalar kuruldu. Devlet kanalıyla, hükümet eliyle hangi yatırımlar yapıldı. Teksan’ı biz kurmuştuk orayı da cezaevine dönüştürdüler. Tercan ayakkabı fabrikası kapatıldı. Hangi fabrikalar kurulduysa hepsi bir bir kapatıldı. Miras yedi gibi birikimleri sata sata tükettiğimiz takdirde batı ile nasıl yarışacağız. Ülkenin yollarında insanlarımız emniyet içinde geçebiliyor mu? Yazık aziz milletimiz bu duruma müstahak değildir. Toparlayacak olursak Türkiye hem içeride, hemde dışarıda gerçekten zorlu bir süreçten geçiyor. Çok sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Çünkü yönetim ehil ellerde değildir. Tek yaptıkları şey iktidarında muhalefetinde bir bir suçlamaktan ibaret. Birbirlerini suçluyorlar. Bakın televizyonlara akşam. O onu dedi. Bu bunu dedi. Şu şunu dedi. Bir sürü dedikodu. Hizmet nerede? İş nerede?" diye konuştu.

'SON İKİ AY İÇERİSİNDE ŞEHİT CENAZEMİZİN SAYISI 150’Yİ AŞTI. ÜLKEYİ BU HALE SEN GETİRDİN KARDEŞİM'
Son aylarda terör olaylarında ki artışa da dikkat çeken SP Genel Başkanı Kamalak; “Biz Refah-Yol hükümeti olarak 11 ay iş başında kaldık. O 11 aylık süre içerisinde Türkiye’mizin her hangi bir iline şehit cenazesi geldi mi? Hayır. Ama şu son iki ay içerisinde şehit cenazemizin sayısı 150’yi aştı. Siviller buraya dahil değil. Öbür taraftan terörist deniyor. Şu deniyor. Bu deniyor. Onlarda ana kuzusu. Onlar da bu ülkenin evlatlarıdır. Şu kadarını ifade edelim bir tavuğun civcivini almak isterseniz o tavuk anne refleksi ile üzerinize atılır. Başını verir belki civcivini vermez. Ölen, öldürülen, vuran, vurulan, her gencin bir annesi, babası, kardeşi, kızı akrabası vardır. Bu kanı durdurmak lazım. Bu kanı biz durdurabiliriz. Ancak ve ancak milli görüşün tek temsilcisi olan Saadet Partisi durdurabilir. Hiç kimse günahtan sevap çıkarmamalıdır. Hiç imse suçtan mükafat beklememelidir. Diyor ki bak durum böyle. Oyunuzu bize verin diyor. Bunlar Sivas’ın doğusuna gidemez. Oyu bize verin diyor. Ülkeyi bu hale sen getirdin kardeşim. Sen getirdin. Allah korusun 12 yıl daha iş başında kalacak olsa demek ki ülkenin yarısı elden gidecek. Ankara garında patlama oldu. Ölü ve yaralılar var. ülke bu hale getirildi. Çare milli görüştür. Milli görüş bu ülkede herkesi kardeş sayan bir görüştür. Alevisiyle, Kürdü’yle, Türk’ü ile Lazıyla, Çerkeziyle 78 milyonu öz kardeş bilen görüştür” dedi.

'TRT, BİR TEK KELİMEYLE BİZDEN BAHSEDEMEYECEK'

SP Genel Başkanı Kamalak, TRT muhabirine teşekkür ederek, kendilerinin yaptığı açıklamaların TRT’de yer almadığını belirterek; “Akşam izleyin bir tek kelime, bir tek kelimeyle bizden bahsedilmeyecektir. Çünkü biz hep doğruları söylüyoruz. Ama korkunun ecele faydası yok. Aslında kendilerinin kurtuluşu da buradadır. Milli görüştedir. Biz kavga için, mevki için, makam için uğraşmıyoruz.” dedi.

SP Genel Balkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, daha sonra Erzincan Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Burada gazetecilerle sohbet eden Kamalak, Ankara’ya geçmek üzere Erzincan’dan ayrıldı.