Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, sosyal medya fenomeni Fuat Avni’nin iddia ettiği muhalif basına el koyulması ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kamalak, “Bu tür sansasyonel haberlere itibar etmemek lazım. Çünkü bu nazik dönemde bu tür el koymalar sahiplerine bile zarar verir diye düşünüyorum.” dedi.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, genel merkez binasında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türk milletini metçe yenemeyeceğinin sömürgeci güçler tarafından defalarca tecrübe edildiğini belirten Kamalak, anarşi ve terör yoluyla Türkiye’ye kin ve nefret tohumları ekmenin, Türkiye’de kardeş kavgası çıkarmanın fırsatını kolladığını söyledi.

Millet olarak her zamankinden daha dikkatli, her zamankinden daha sağduyulu olunmasını gerektiğini kaydeden Kamalak, “Bu sağduyuyu en başta ortaya koyması gerekenler hiç şüphesiz siyasilerdir. Tüm siyasiler, bir dil kullanmak zorundadırlar. Bir kez daha ifade etmek istiyoruz ki terör, Türkiye’nin ortak sorunu ve ortak acısıdır. Kimse bu acıdan siyasi rant devşirmeye kalkışmamalıdır.” diye konuştu. Siyasetin kanı durdurmak için var olduğunu hatırlatan Kamalak, “Ancak bugün, siyaset tam tersine, kan üzerinden siyaset dizayn edilmeye çalışılıyor. Bu yanlıştan derhal vazgeçilmeli. Aksi takdirde çözümde buluşamayanlar, daha önce de belirttiğimiz gibi cenazede buluşmaya devam edecekler.” dedi.

ORTADOĞU PROJESİNE GÖRE 22 İSLAM ÜLKESİNİN HARİTASI DEĞİŞECEK

Terör sorunu ile Doğu ve Güneydoğu sorununun birbirinden ayırmak gerektiğini kaydeden Kamalak, terör sorununun, ırkçı Siyonizm ile küresel emperyalizmin ihdas edip, besleyip büyüttükleri bir sorun olacağını söyledi. Amaçlarının Türkiye’yi bölerek büyük İsrail Devleti’ni kurmak olduğunu ifade eden Kamalak, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu projeye göre 22 İslam ülkesinin haritası değişecek. Yani Büyük Ortadoğu projesine göre 22 İslam ülkesi bölünecek, yerlerine mikro devletçikler kurulacak. Amaç bir yandan İsrail’in güvenliğini sağlamak diğer yandan da Büyük İsrail Devleti’ni kurmak. Büyük İsrail Devleti’nin kurulabilmesi için bölünmesi gereken ülkelerden Sudan ikiye bölünmüştür, Kaddafi’nin Libyası bir vazo gibi dağıldı. Sırada Türkiye var. Büyük İsrail Devleti’nin kurulabilmesi için, tıpkı Osmanlı gibi, Türkiye’nin bölünmesi gerekmekte. Osmanlı’yı bölüp parçalayarak, 'Küçük İsrail’i kurdular Türkiye’yi bölerek de 'Büyük İsrail Devleti’ni kurmak istiyorlar. Bunun için terör bir araç olarak kullanılmakta.”

İŞSİZ GENÇLER ARTTI, TERÖRİZMİN POTANSİYEL KAYNAĞI DURUMUNDA

Diyarbakır’da çevre il ve ilçelerden vatandaşlarla geniş katılımlı toplantılar yaptıklarını açıklayan Kamalak, bölge halkının, her şeyden önce kamu düzeninin sağlanmasını, ekonomik probleminin çözülmesini talep ettiğini kaydetti. Kamu düzeninin bozulmuş olmasının, ekonomik sıkıntıları ekonomik krize dönüştürmek üzere olduğunu belirten Kamalak, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Böylece işsizlik hat safhada. İşsiz gençler, terörün potansiyel kaynağı. Bu arada belirtelim ki, birçok alanda olduğu gibi terörle mücadele konusunda AK Parti yanlış yapmıştır. Çünkü; içeriğini Hükümet üyelerinin bile bilmediği başlangıçta ‘Kürt Açılımı’ denen, sonra ‘Demokratik Açılım’ diye isimlendirilen, daha sonra ‘Barış Süreci’ diye adlandırılan, nihayet ‘Çözüm Süreci’nde karar kılınan uygulama çerçevesinde; yurt dışındaki bir kısım terörist gösterişli bir törenle Türkiye’ye getirildi. Sonra dağdaki silahlı unsurlar şehre indirildi. Şehirdeki teröristler, sürekli takviye edilerek bütün 81ile yayıldı. Bir tarafta bunlar olurken diğer taraftan Emniyet güçleri pasifize edilmiş, Devlet Doğu ve Güneydoğu’dan adeta çekildi. Nihayet 6-8 Ekim 2014 olaylarıyla iktidar uyanır gibi olmuş ama çok geç.”

BU NAZİK DÖNEMDE EL KOYMALAR SAHİPLERİNE BİLE ZARAR VERİR

‘Sosyal medya fenomeni Fuat Avni, muhalif medyaya el konulacağına ilişkin paylaşımlar yaptı. Bunların arasında Samanyolu, Sözcü, Taraf, İpek grubu basın organlarına el konulacağın iddia etti. Bunları nasıl değerlendiriyorsunuz?’ sorusu üzerine Kamalak, şu cevabı verdi: “Bu tür sansasyonel haberlere itibar etmemek lazım. Çünkü bu nazik dönemde bu tür el koymalar sahiplerine bile zarar verir diye düşünüyorum."