Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki patlamayı lanetledi. Türkiye'nin ciddi istihbarat ve güvenlik zafiyetleriyle karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Kamalak, “Bu menfur olayda hayatını kaybedenlere Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Bu karanlık olayın bir an evvel aydınlatılması ve faillerinin adalete teslim edilmesi en büyük temennimizdir.” dedi.

'HER TÜRLÜ İSTİHBARAT VE GÜVENLİK ÖNLEMİ İVEDİLİKLE ALINMALI'

Türkiye’nin son dönemde karanlık mihrakların hedefi haline geldiğini kaydeden Kamalak, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamasında bu saldırıların engellenmesi için her türlü istihbarat ve güvenlik önleminin ivedilikle alınması şartına dikkat çekti.

Tetikçisi kim olursa olsun ve hangi terörist örgütten gelirse gelsin bu tür saldırıların asıl amacının bölgeyi daha da karıştırmak isteyen karanlık güçlere hizmet etmek olduğunu kaydeden Kamalak, "Çok açıktır ki daha önce tıpkı Reyhanlı’da olduğu gibi Suruç’ta ki kanlı saldırıda Türkiye’yi karıştırmak ve ateş çemberinin içine çekmek isteyen karanlık güçlerin kanlı bir provokasyonudur. Aziz Milletimiz bu tür provokasyonlara karşı her zamankinden daha dikkatli olmalı ve tahriklere kapılmamalıdır.” izahında bulundu.

'SINIR BÖLGELERİMİZİ PROVOKASYONLARA AÇIK HALE GETİRMİŞ... YABANCI ÜLKE AJANLARI CİRİT ATMAKTA'

Kamalak, Türkiye’nin dış politikasında ki yanlışlığa da vurgu yaparak şöyle devam etti:
“Maalesef özellikle bölge ülkelerine yönelik yanlış politik duruşlar Türkiye’yi terör örgütlerinin hedefi haline getirmiş ve özellikle sınır bölgelerimizi provokasyonlara açık hale getirmiştir. Bölgede ki arkadaşlarımızdan aldığımız bilgilere göre yabancı ülke ajanları cirit atmaktadır. Bu olayda da göstermektedir ki Türkiye ciddi istihbarat ve güvenlik zafiyetleriyle karşı karşıya. Bölgede ki ajanların faaliyetlerinin engellenmesi için acilen tedbirler alınmalıdır.“