Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak Ankara Çankaya’da oyunu kullandı. Çıkışta konuşan Kamalak, “Ülkenin iyi yönetilmediğini düşünüyorum. Eğer bir gecede birilerinin işaretiyle 50 civarında gencimiz hayatını kaybediyorsa orada barış, kardeşlik, dirlik düzen yok demektir.” dedi.

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, eşi Zübeyde Kamalak ile oy kullanmak için Turhan Dökmeci İlkokulu’na geldi. 2006 nolu sandıkta oy kullanan Kamalak çıkışta basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kamalak, seçimin, Türkiye’de adil bir sistemin kurulması, tüm gençlere iş sağlayacak bir istihdamın gelmesi için hayırlara vesile olmasını dilediğini söyledi. Kamalak, “Ülkenin iyi yönetilmediğini düşünüyorum. Eğer bir gecede birilerinin işaretiyle 50 civarında gencimiz hayatını kaybediyorsa orada barış, kardeşlik, dirlik düzen yok demektir. Daha vahimi devlet yok demektir.” ifadelerini kullandı.

'İktidar sahipleri özellikle ana muhalefet partisini ve diğer partileri suçlarken Sivas’ın doğusuna gidebiliyor musunuz bak biz gidiyoruz derken benim ciğerim parçalanıyor’ diyen Kamalak, şöyle devam etti: ”Çünkü ülkenin asayişinden, güvenliğinden sorumlu olan hükümettir. Ana muhalefet partisi veya herhangi partinin genel başkanı, bir tarafa bir vatandaş ülkenin her tarafını rahatlıkla gezemiyorsa orada hükümet yok demektir. Öbür taraftan ülkede genel anlamda adaletin de olmadığını düşünüyorum. Siyasi bakımdan düşünün, yüzde 10 seçim barajı herhalde demokrasiyle bağdaşmaz. Bu milletin alın terinden, bütçesinden 3 parti 530 milyon lira civarında hazine yardımı aldı. İktidar partisi 300 milyon alırken biz bir kuruş dahi almadık. Ama seçime eşit şartlar altında giriyoruz güya.”