Saadet Partisi (SP) ile Büyük Birlik Partisi (BBP), 25. Dönem Milletvekili Seçimleri’ne, ittifak yaparak Saadet Partisi çatısı altında girme kararı aldı. SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, “Güçlü bir kadro ile güçlü bir ittifak biçiminde Meclis’e girelim dedik. Ama güçlü ittifak olmadı.” derken, Mustafa Destici “Biz üzerimize düşeni yaptık” diye konuştu.

SP ile BBP, 7 Haziran genel seçimlerine resmen birlikte girme kararı aldı. Yüksek Seçim Kurulu’na birlikte gelerek aday listelerini teslim eden SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak ile BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, seçimlere SP çatısı altında girme kararı verdiklerini söylediler. Resmi müracaatın ardından birlikte kameraların karşısına geçen Kamalak ve Destici, gönüllerinden geçenin daha geniş bir ittifak olduğunu, ancak çağrı yaptıkları diğer partilerden karşılık alamadıklarını belirtti. Önümüzdeki seçimlere, ülkenin birliği açısından çok önem verdiklerini kaydeden Kamalak, “Güçlü bir kadro ile güçlü bir ittifak biçiminde Meclis’e girelim dedik. Ama güçlü ittifak olmadı. O zaman biz dedik ki değerli kardeşimle beraber ‘Bu ülke hepimizin ülkesidir, gel beraber yürüyelim’ dedik. Kırmadılar.” diye konuştu.

“İKİ PARTİ AMA DİĞER İSİMLERLE TAKVİYE EDİLİYOR”

Saadet Partisi çatısı altında seçime birlikte gireceklerini kaydeden Kamalak, sadece iki partinin ittifakı olup olmadığının sorulması üzerine, “Parti olarak öyle ama tabii destek var. Parti olarak iki parti ama diğer isimlerle takviye edilmiş durumda.” dedi.

“BİZ ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPTIK”

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ise “Eğer bu seçim işbirliği iktidar olursa birinci sözümüz demokratik, sivil bir anayasa. Barajın olmadığı demokratik bir seçim kanunu. Hazine yardımının adil dağıtıldığı ve milletvekili adaylarının tercihli sistemle ön seçimle belirlendiği bir seçim vaadediyoruz. Biz bu mutabakatın daha geniş olmasını arzu etmiştik. Güçlü olmasını arzu etmiştik. Ama bu mümkün olmadı. Biz üzerimize düşeni yaptık. Biz şimdi vatanımız için devletimiz için milletimiz için şimdi değilse ne zaman bir araya geleceğiz dedik. Ve o çağrıya Saadet Partimiz cevap verdi.” diye konuştu.

KAMALAK VE DESTİCİ EL ELE POZ VERDİ

Milletin de bu işbirliğini onaylamasını arzuladıklarını kaydeden Destici, “Hem seçim sürecinde hem de sandıklarda biz bunun meyvesini göreceğimize inanıyoruz. Tekrar hayırlı olsun diyorum.” dedi. Kamalak ve Destici açıklamalar sonrasında diğer parti yetkilileri ile birlikte el ele tutuşarak kameralara birliktelik pozları verdi.