Saadet Partisi ile Büyük Birlik Partisi'nin oluşturduğu Milli İttifak, Milli Görüş düşüncesinin siyasi yürüyüşüne başladığı Konya'da halkla buluştu. Milli İttifak partilerinin son seçim mitingi için Konya şehir meydanını dolduranlara hitap eden Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Türkiye'nin sanayi kentlerinden biri olan Konya'dan iktidara "Bugüne kadar onlarca şehir gezdim hiçbirinde yerli tank yerli uçak fabrikası görmedim. Yapıyoruz dediğiniz yerli tankın yerli uçağın fabrikası nerede?" diye sordu.

Miting konuşması yapmak için hazırlanan platforma BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile el ele çıkan Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak konuşmasının başında Konya’nın önemine işaret ederek, “Tıpkı 46 yıl önce yaptığımız gibi bir kez daha besmelemizi çekiyor, kollarımızı sıvıyor ve işe koyuluyoruz. Nasıl ki, Konya’mız, 1969 yılında maddi ve manevi kalkınmanın, yerli ve milli duruşun, ağır sanayi hamlemizin ilk işaret fişeği olduysa, bugünkü mitingimiz de inşallah yeniden büyük Türkiye ve yeni bir dünyanın başlangıcı olacaktır. Türkiye tıkanmıştır. Siyaset tıkanmıştır. Ahlak tıkanmıştır. Ekonomi tıkanmıştır. Dış politika tıkanmıştır. Bu yüzden; Türkiye’nin yeni bir sese, yeni bir söze, yeni bir siyasete ihtiyacı vardır. Bu siyasetin adresi Saadet Partisi'dir” diye konuştu.

'HANGİ ŞEHİRE KURDUNUZ? SÖYLEYEMEZLER ÇÜNKÜ O UÇAK SADECE AFİŞLERDE VAR'

Konuşmasında tarihi bir bilgiyi de paylaşan Kamalak, “Konya'da 1931 yılında uçak fabrikası vardı uçak fabrikası! Bu fabrikada 1931 yılından 1939 yılına kadar 8 yılda birçok uçak üretildi. Hatta bu uçaklardan bir tanesi İran'a hediye edilmişti. Niye söylüyorum bunu? Bunlar 13 yıldır iktidardalar her seçim öncesi, “Yerli uçağımız yakında” diye slogan atıyorlar. Her yeri “yerli otomobil”, “yerli uçak”, “yerli helikopter” reklamlarıyla donatıyorlar. Peki ama nerede bu fabrikalar? Hangi şehire kurdunuz? Söyleyemezler çünkü o uçak sadece afişlerde var. Oysa biz daha önce kendi uçağımızı yapmıştık. 55 yıl önce de yüzde 100 yerli otomobilimizi yapmıştık. Biz Devrim otomobilini 1 yılda yapmıştık. Bunlar 13 yıldır sadece lafını ediyorlar. Biz büyük bir milletiz. Uçağı da, otomobili de yaparız. Ama bunlar yapamaz. Bunu ancak Saadet Partisi iktidarı yapar.” şeklinde konuştu.

DESTİCİ: OYUNUZU KULLANIRKEN VİCDANINIZA BAKIN

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın ardından kürsüye çıkan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici meydanı dolduran vatandaşlara seçimlere bir gün kaldığına hatırlatarak, “Bütün milletime sesleniyorum. Pazar günü oyunuzu kullanırken vicdanınızla baş başa olacaksınız. Algılara, yönlendirmelere, anketlere, barajlara değil vicdanınızın sesine kulak verin. Bu seçim tarihi bir seçimdir. Bu seçimlerde sadece milletvekili seçmeyeceğiz. Vereceğimiz her bir oyla, Türkiye’nin istikametini belirleyeceğiz.” dedi.

'ÜÇ Y İLE MÜCADELE EDECEĞİZ DİYE İKTİDARA GELDİLER, AMA ÜÇ Y'NİN ÜÇÜNE DE BOĞAZLARINA KADAR BATTILAR'

AK Parti'nin 13 yıldır iktidarda olduğunu, ancak millete verdiği sözlerin hiçbirini tutmadığını vurgulayan Destici, "Üç Y ile mücadele edeceğiz diye iktidara geldiler, ama üç Y'nin üçüne de boğazlarına kadar battılar. Yeni anayasa yapacağız diye söz verdiler yamadılar, İşsizliği bitireceğiz diye geldiler işsizlik rekor kırdı. Adil ücret diye geldiler, gelir uçurumunu büyüttükçe büyüttüler." dedi.