Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, sosyal medyada kendisini eleştiren içerikleri paylaştıkları gerekçesiyle Bursa’nın İnegöl ilçesindeki 3 kişi hakkında tazminat davası açtı.
Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak, İnegöl’de ikamet eden C.C., E.S. ve M.E. hakkında İnegöl Asliye Ceza Mahkemesi’nde, oğlu Avukat Muhammet Furkan Kamalak vasıtası ile şikayetçi oldu.
"MORAL BOZUKLUĞU İLE PAYLAŞMIŞ OLABİLİRİM"
Kasım seçimleri öncesinde Genel Başkan Kamalak’ın Güneydoğu olaylarının yoğun olduğu bir dönemde HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile görüşmesini eleştiren ifadelerin bulunduğu sosyal medya mesajını paylaşan mobilya ustası C.C. hakkında ceza davası açıldı. C.C., "Ben bu ifadelerin muhteviyatında hakaret olduğunu düşünmedim. Bu sebeple paylaşmış olabilirim. Bu ifadeler bana ait olmayıp belirtilen tarihlerde ülkenin içinde bulunduğu huzursuz ortamdan etkilenerek, milletin paylaştığı yazıyı, o anki moral bozukluğu ile paylaşmış olabilirim. Paylaşımın muhteviyatını hatırlamıyorum" dedi.
Kamalak’ın avukatı olan oğlu Muhammet Furkan Kamalak, İnegöl’den E.S. hakkında twitter hesabından farklı birinin paylaştığı yazıyı tekrar paylaşması sebebiyle açtığı davayı kazandı. İnegöl 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanan E.S. ifadesinde, kendi yazmadığı bir ifadeyi sadece paylaşması sebebiyle bin 700 TL cezaya çarptırıldı. Kamalak’ın avukatı olan oğlu Muhammet Furkan Kamalak, E.S.’ye ayrıca manevi tazminat davası da açtı.
Üçüncü şahıs ile alakalı da dava açılacağı öğrenildi. Bu arada sosyal medyadan Kamalak aleyhine paylaşım yaparak Genel Başkan ile davalık olanların daha önce Saadet Partisi’ne gönül veren isimler olması dikkat çekti.