Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Bursa ziyareti öncesi İnegöl’de mola vererek, Saadet Partisi ilçe teşkilatı ile bir araya geldi. Kamalak, burada Fatih Erbakan’ın adaylığı ve ittifak konularına açıklık getirdi.

Partililer tarafından karşılanan Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Türkiye’nin zor durumda olduğunu söyleyen Kamalak, “Şu an Türkiye, geldiği nokta bakımından gerek içeride gerekse dışarıda tam anlamıyla bir dar boğaza sürüklenmiş durumdadır. Son zamanlardaki şu 1 aylık tartışmanın milletimize maliyeti tam 150 milyar 200 milyon Türk Lirası’dır. Şu Merkez Bankası üzerinden yürütülen faiz polemiği var ya. Bunu şöyle açıklamak istiyorum; Türkiye’nin dış borcu tam 132 milyar dolardır. Bu tartışmalar sebebiyle doların fiyatı 35 kuruş arttı. 432 milyar çarpı 35 kuruş eşittir 151 milyar 200 milyon. Bunu sizler ödeyeceksiniz, bizler ödeyeceğiz, dağdaki çoban ödeyecek. Durup dururken gereksiz tartışmalar yüzünden.” ifadelerini kullandı.

Fatih Erbakan’ın AK Parti’den aday olacağı iddialarını değerlendiren Kamalak, “Bu sorunun muhatabı Fatih Bey olmalıdır. Bizim parti olarak kendisine hem kapımız hem de gönlümüz sonuna kadar açıktır.” dedi.

MHP ve BBP ile ittifak yapıp yapmayacakları sorusunu da cevaplayan Kamalak, şu cevabı verdi: “Hepimiz bu milletin evlatlarıyız. Konuşmamda Türkiye’nin iç ve dış politikasının iyi gitmediğini ifade ettik. Türkiye, dış politikada tam bir batağa saplanmış durumda. Türkiye’yi buradan çıkaracak insanlara ihtiyaç var. İçeride işsizlik ve yolsuzluk alabildiğine, şu anda Meclis'te iç güvenlik paketi görüşülüyor. Bunun anlamı sürekli sivil sıkı yönetimdir. Çünkü bu paketle sıkı yönetim komutanlarına verilecek yetkinin valilere aktarıldığını görüyoruz. Bu durumda ağlamanın sızlamanın faydası yok. Türkiye’yi bu girdaptan çıkartmamız lazım. Saadet Partisi’nin baraj problemi yoktur. Güçlü bir kadro ile girilebilirse bu ittifak olabilir. Eğer güçlü bir kadro ile ittifak haline girmek gerekirse biz de o ittifaka evet diyoruz.”