Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, KKTC Ombudsman Kurumu ile temaslarda bulunmak üzere Lefkoşa’ya geldi.

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, KKTC Ombudsmanlık kurumlarıyla olan diyaloğu ve ikili işbirliklerinin güçlendirilmesi için KKTC’ye geldi. Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Dairesi’ni ziyaret eden Malkoç, sendika başkan ve temsilcileriyle bir araya geldi.

Malkoç’un temasları kapsamında KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, Sayıştay Başkanı Osman Korahan, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay ile görüşecek.

KKTC Ombudsmanı Emine Dizdarlı’nın 2017 yılında Türkiye’de yapılan iki tane uluslararası Ombudsman sempozyumuna katıldığını belirten Malkoç, “Kendisine bunun için teşekkür ediyoruz. Bizde kendisine Kıbrıs’a geleceğimize dair söz vermiştik. O vesileyle Kıbrıs’tayız” dedi.

Kamu denetçiliği kurumunun dünyada yeni gelişen ve ülkelerde de kök saldıkça idareyle kamu arasında köprü vazifesi gören bir kurum olduğunu belirten Malkoç, “Türkiye’de 2013 yılından beri faaliyetlerini sürdüren bir kurum. Biz gittiğimiz bütün yerlerde protokol gereği devlet başkanlarından hükümet yöneticilerine belli ziyaretleri yapıyoruz. Özellikle basın kuruluşları ve sivil toplum örgütlerine ayrı bir önem veriyoruz. Ombudsmanlık idare ile insanlar arasında sorunları çözmeye çalışan köprü görevi gören bir nevi vatandaşın avukat olan kurum. Verdiği kararlar bütün dünya da tavsiye niteliğinde” diye konuşu.

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç’a ziyaretinde Kamu Denetçisi Yahya Akman ve Özel Kalem Müdürü Veysel Şirin eşlik ediyor.