Bursa'da, kamyon garajını ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir kamyon şoförü arasında ilginç diyaloglar yaşandı. CHP liderine, “Siyaset nedir?” diye soran kamyoncu, “Siyaset, halka hizmet etme sanatıdır.” karşılığını alınca, "Siyaset yalandır, ama bunu bizim halkımız bilmiyor." dedi.

Çalışma gezisi için dün gece Bursa'ya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Otosansit'teki kamyon garajını ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, "Siyasete giren insanlar hep zenginleşti, kendisi, çoluğu çocuğu, akrabası, damadından teyzesine kadar. Bu tabloyu değiştirmemiz lazım. Bu tabloyu, kamyoncu esnafı için, çiftçi için değiştirmek lazım. Siz sanıyorsunuz ki, sadece bizim derdimiz var. Vallahi gidin, Manisa’ya; geçen sene üzüme verilen fiyat 5 lira, bu sene verilen fiyat 2,5 lira. Ne ucuzladı ki, fiyat yarıya indi. Narenciye dalda kaldı, 25 kuruşa alıcı yok. Gidin markete, 4,5 lira. Yav 25 kuruşa alıcı yok, markette 4,5 liradan satılıyor. Türkiye’de nereye dokunsanız orada dert var. Eğer bir dert varsa sorumlusu kim?" diye konuştu.

Bu esnada, kalabalıktan birisi, "Devlet" deyince Kılıçdaroğlu, "Hayır efendim niye devlet olsun. Ülkeyi kim yönetir? Siyasi parti, hükümet yönetir. Sorumlu; hükümettir." şeklinde konuştu. Araya giren bir kamyoncu ise "Senin evini yıkıyor, garibanın evini yıkmak mı siyaset, yani bu mudur siyaset? Niye zenginin evini yıkamıyorlar. Peki başkanım sana bir soru soracağım; siyaset nedir?" dedi. Kılıçdaroğlu, "Siyaset halka hizmet etme sanatıdır." dedi. Sözlerini sürdüren aynı kamyon şoförü, "Bizde bu zihniyet olduktan sonra biz kaybetmeye mahkumuz abi. Siyaset yalandır abi; ama bizim halkımız bunu bilmiyor. Hangi parti gelirse gelsin, bir şey değişmiyor. Geçenlerde arkadaşlar gelip konuşma yaptılar. Allah’ın izniyle biz başa gelsek demiyor. Allah’ın ismini bile ağzına almıyor. Gelirsek şunu yapacağız, diyorlar. Senin yaşayacağının, ömrünün garantisi var mı? Sen kimi kandırıyorsun? Şurada 5 dakika sonra ölmeyeceğimiz ne malum. Ama burada gariban eziliyor. Cahil kesim burada. İşi yapacak kişi kamyonculardır." diye konuştu.

AK PARTİ'YE OY VERDİM ŞİMDİ DE AĞLIYORUZ

Bir başka kamyon şoförü ise şunları kaydetti: "42 yıldır şoförüm. Şu 15 senedir çektiğimi Allah biliyor. Malım, mülküm gitti. Arabam var o da gidiyor, hırsızlık mı yapayım, yolsuzluk mu yapayım, söyleyin arkadaşlar. Kamyoncunun hangisinin borcu yok. Neden biz yaptık, biz oy verdik, şimdi de ağlıyoruz. Ben verdim AK Parti’ye bir zamanlar."