Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, Koza İpek Holding'e kayyum atanmasına tepki gösterdi. Aycan, "Dün onların ekmeğini yiyenler, dün onların evinden çıkmayanlar, her sıkıştıklarında ‘Melek Abla’ deyip elini öpenler bugün ne oldu da bu insanlara terör örgütü sıfatını yakıştırıyor." diye sordu.

AK Parti iktidarı döneminde hukuka baskının arttığını dile getiren Aycan, “Bir insanın bir takım iftiralarla şirketlerine el koymak zulümdür, bu bir diktadır. Türkiye artık bir hukuk devleti olmaktan çıkmıştır. Kanunla ya da yargıyla oralara el koymuş olmak hukuki olduğu anlamına gelmez. Hukuku yönlendirmek, hukuka baskı yapmakta maalesef bu hükümet zamanında artmıştır. Seçime gidiyoruz, 4 gün kalmıştır bu kendisinden olmayanlara zulmün geldiği son noktadır. Bir dikta rejimiyle yönetiliyoruz. Hukuk herkese lazım, onun için haksızlık yapan elbette öbür dünyada cezasını çekecektir. Fakat bu dünyada da zalimler hiçbir zaman sürekli hükümranlık sürmemiştir. Her zalimin dünya tarihinde sonu gelmiştir. Bugün de zulüm eden, zalimlik yapan insanlar elbet bir gün hesabını verecektir." dedi.

"DÜN MELEK ABLA DİYE ELİNİ ÖPENLER BUGÜN BU İNSALARA TERÖR ÖRGÜTÜ DİYOR"

Türkiye’nin hukuk devleti olmaktan çıktığını belirten Aycan, “Kahramanmaraşlı, Koza İpek Grubu'nu hayırsever bir topluluk olarak tanır. Dün onların ekmeğini yiyenler, dün onların evinden çıkmayanlar, her sıkıştıklarında ‘Melek Abla’ deyip elini öpenler bugün ne oldu da bu insanlara terör örgütü sıfatını yakıştırmaktadır. Bu akla vicdana aykırı bir durumdur, tamamen zulümdür.” ifadesini kullandı.

Melek İpek ve Akın İpek'in Kahramanmaraş’ta hayırsever kişiliğiyle tanındığını ifade eden Aycan, bir takım iftiralarla şirketlere el konulmasını ‘zulüm’ olarak niteledi. Seçime sayılı günler kala yapılanların zulmün geldiği son noktayı gösterdiğini kaydeden Aycan, “İpek Gurubuna yapılan son darbeyi şiddetle kınıyoruz. Biz Melek hanımı ve Akın beyi bir Kahramanmaraşlı olarak üstelikte Kayabaşılı hemşerimiz olarak biliyoruz. Kahramanmaraş, Melek hanımı hayırsever olarak bilir. Akın beyi bir hayırsever olarak bilirler. Daima vakıflarıyla da Kahramanmaraş’ta hayır sahibi kişilerdir. Kahramanmaraş’tan terörist çıkmaz. Kahramanmaraş’ın yerlisi terör örgütü üyesi olmaz. Vatan sevdalısıdır, ihanetin içerisinde olamaz. İnsanlara düşmanında hayırlısının nasip etmesi lazım. Sevmeye bilirsiniz, çıkarınız çatışabilir, kendinizden olmaya bilir. Bu insana terör örgütü demek hakikaten vicdan sahibi olmayı gerektirir. İnsanlara iftira atmak, onları zan altında bırakmak en büyük günahtır.” diye konuştu.