Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Selahattin Demirtaş'a yönelik suikast düzenleneceği bilgisini bir ay önce duyduğunu söyledi. Kaplan, "Açık söylüyorum; hiçbir muhalefet partisinin ve liderinin de hiçbir güvencesi şuanda yok." dedi.

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ve Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Bursa'da düzenledikleri kitlesel basın açıklamasında, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'ne (DOSAB) yapılması planlanan termik santral ve metal işçilerinin eylemlerini değerlendirdi. ‘Ben yaptım oldu, halk ne derse desin, ben kendi bildiğimi yaparım’ mantığı konusunda iktidarı yıllardır uyardıklarını belirten Altan Tan, şunları kaydetti: "Bu iktidarı başından beri her fırsatta uyarıyoruz; ‘Ben yaptım oldu, halk ne derse desin, ben kendi bildiğimi yaparım’ mantığı ancak diktatörlerde olur. Onun için yerel yönetimler, onun için referandumlar, onun için özerk yönetimler diyoruz. Termik santrallerde de başka bir uygulamada da yol, köprü, baraj gibi her türlü projede halka rağmen halkçılık. Halka rağmen halka faydacılık olmaz."

TERMİK SANTRALİ HALKA SORUN; AMA TÜRKİYE'DE ENERJİ MAFYASI VAR

Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ise DOSAB'a planlanan termik santralle ilgili referandum yapılması gerektiğini söyledi. Enerji mafyası olduğunu iddia eden Kaplan, "Eğer milletin iradesine zerre kadar saygılıysanız gelin Bursa halkının önüne Heykel’in önüne referandum, halk oylaması, plebiscite ne diyorsanız, adını koyalım sandığı halk karar versin. Bursa halkı istiyor mu, istemiyor mu? Bursa halkı buna karşı ama Türkiye’de enerji mafyası oluşmuş. Kömürde, HES’lerde. Bakın her türlü nükleer santralde, Akkuyu’da Sinop’ta tüm bunlar dünyanın en pahalı elektriğini üretim en pahalı elektriği vatandaşa satıyorlar, en pahalı vergileri koyuyorlar ve Türkiye’nin kaderini torunlarımıza kadar borçlandırmışlar." dedi.

PARTİMİZE SALDIRILAR ORGANİZE; HÜKÜMETİN DIŞINDA DEĞİL

Bir gazetecinin, HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in, Selahattin Demirtaş'a yönelik suikast düzenleneceği yönündeki iddiasının sorulması üzerine konuşan Hasip Kaplan, Adana ve Mersin'deki HDP saldırılarının organize iş olduğunu, hükümetin dışında olmadığını öne sürdü. Demirtaş'a suikast iddiasını bir ay önceden duyduğunu hatırlatan Kaplan, şöyle devam etti: "Açık söylüyorum; hiçbir muhalefet partisinin ve liderinin de hiçbir güvencesi şuanda yok. 100’ün üzerinde seçim büromuz, en son adana ve Mersin bürolarımız bombalandı. ‘Fail bilmem kim’ diye açıklama yapıyorlar. Bize görüntüleri çıkarın, bize niye o soruşturmaları gizli yaptığınızı çıkarın, bize niye adalete elinizi uzattığınızı açıklayın diyoruz; bırakın yargı adalete açık olsun. Kim yapıyor bu bombalamaları, kim toplantı saatlerini dinledi, izledi. Ben mi, MİT emrinizde onlar dinliyor, güvenlik paketini siz çıkardınız. Tüm polis emniyet , jandarma onlar dinliyor yani onlar biliyor toplantı saatini. Bir şey bu daha vahim; o kamera kayıtlarını kesiyor. Bu organize işler. Organize işler hükümetin dışında değil."

DEMİRTAŞ'A YÖNELİK SALDIRIYI DUYMAYAN KALMADI AMA ÖNLEM ALINMIYOR

Demirtaş'a yönelik saldırı iddiasının bilinmesine rağmen yeterince tedbir alınmadığını savunan Hasip Kaplan, "Açık söylüyorum Sayın Demirtaş’a yönelik bu duyumları bilmeyen, duyumları bilmeyen yok. Hükümet önlem almak yerine, tahrik etmek, tehdit etmek hedef göstermek konusunda durmadan freni kaçmış kamyon gibi saldırıyor. Bu Türkiye’nin birliğini, barışını bozar Türkiye’yi ateşe atar, Türkiye’yi Suriyeleştirir. Biz, yarın hükümet sonra ‘Sayın Demirtaş’a kendi içlerinde saldırı oldu’ gibi saçma sapan şeyler duymak istemiyoruz. Önlem almak hükümetin görevidir. Kendileri binlerce korumayla geziyor. Binlerce TOMA ve zırhı araçla geziyorlar tek başlarına gezdiklerini gördünüz mü; Başbakanın Cumhurbaşkanının? Binlerce korumayla geziyorlar. Peki; bu devletin görevlisi sizin için mi var, sizin için mi maaş alıyor; hazineden vatandaşın vergileri sizin için mi; yok. Tüm partiler eşittir tüm partileri korumak, binaları korumak. Can ve mal güvenliklerini korumak hükümetin görevidir." şeklinde konuştu.