AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "Amacımız gelecek nesillere çölleşme endişesi olmayan bir ülke devretmektir. Bu kapsam da iktidarımız süresince yapılan çalışmalar sonucunda denizlere, göllere ve barajlara erozyonla taşınan toprak miktarı yılda 500 milyon ton iken, bugün bu miktar 168 milyon tona düşmüştür" dedi.
17 Haziran Dünya Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan AK Parti Çevre Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, çölleşme ve kuraklık ile mücadele kapsamında yapılan faaliyetler hakkında bilgi verdi. Karaaslan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Amacımız gelecek nesillere çölleşme endişesi olmayan bir ülke devretmektir. Bu kapsam da Orman ve Su İşleri Bakanlığının yapmış olduğu özverili çalışmalar ile denizlere, göllere ve barajlara erozyonla taşınan toprak miktarı yılda 500 milyon ton iken, bugün bu miktar 168 milyon tona düşmüştür. 2015-2019 yılları arasında 2 milyon 400 bin dekar alanda erozyon kontrol çalışması yapılacak ve bu sayede erozyonla taşınan toprak miktarını 2019 yılında 140 milyon tona indireceğiz. Çölleşme ve kuraklıkla mücadelede dünyanın geleceği için insanlık olarak ortak mücadele edilmesi ve tedbir alınması artık bir zaruret halini almıştır. İnsanlığın refahını ve geleceğini tehdit eden çevresel tahribatların önlenmesi için elimizden gelen çabayı göstermemiz gerekmektedir. Bu duygu ve düşünceler ile birlikte çölleşme ve kuraklık ile mücadele çalışmaların da başarıların devam etmesini temenni ediyor, ülke olarak bu hassas konuya daha duyarlı olmamız gerektiğini ifade etmek istiyorum.”