CHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İçişleri Bakanı Selami Altınok tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına soru önergesi verdi.

"Eyüp İlçesindeki amatör spor kulüplerine Eyüp Belediyesi tarafından 5393 Sayılı Kanuna göre nakdi ve malzeme yardımı yapılmıştır. Fakat Eyüp sınırları içerisinde bulunan Karadolap Spor Kulübüne bu yardımların yapılmadığı iddia edilmektedir. Karadolap Spor Kulübüne bölgede yaşayan Alevi ve Kürt nüfusunun yoğunlukta olması ve AKP’ye destek vermemesi nedeniyle ayrımcılık yapılarak yardım yapılmadığı yine iddialar arasındadır." diyen Tanrıkulu, bu bağlamda şu soruları yöneltti:

Eyüp Belediyesinin 2010-2015 yılları arasında nakdi ve malzeme yardımı yaptığı amatör spor kulüpleri hangileridir?

Eyüp İlçesinde nakdi ve malzeme yardımı yapılmayan amatör spor kulüpleri hangileridir?

Eyüp Belediyesinin 2010-2015 yılları arasında amatör spor kulüpleri itibariyle yaptığı nakdi ve malzeme yardım tutarları ne kadardır?

Karadolap Spor Kulübüne Eyüp Belediyesi tarafından nakdi ve malzeme yardımı yapılmadığı iddiası doğru mudur? İddia doğru ise, gerekçesi nedir?

Karadolap Spor Kulübüne Eyüp Belediyesi tarafından nakdi ve malzeme yardımı yapılmama nedeninin, bölgede yaşayan Alevi ve Kürt nüfusunun yoğunlukta olması ve AKP’ye destek verilmemesinden kaynaklandığı iddiası doğru mudur?

İddia doğru ise toplumda birlik beraberlik ve kardeşliği pekiştirmesi amacıyla spor faaliyetlerine sağlanan destekte, Eyüp Belediyesinin etnik, dinsel, mezhepsel, siyasi ayrımcılık yapması insan hakları ihlali değil midir?

Eyüp Belediyesinin amatör spor kulüplerine yapılan yardımlar ile diğer sosyal yardımlarda etnik, dinsel, mezhepsel, siyasi ayrımcılık yapılıp yapılmadığı hakkında inceleme başlatılmış mıdır ya da başlatılacak mıdır?